Skip to main content

Accounting specialist

Ben jij klaar voor een carrière als accounting specialist? Hieronder lees je meer over deze rol en ontdek je of hij bij je past. Ook als ervaren accounting specialist die toe is aan een nieuwe uitdaging zit je hier goed. Ben jij juist op zoek naar een zo’n specialist en wil je meer weten over onze kandidaten en werving? Klik dan hieronder op “Ik zoek een kandidaat”.

Accounting specialist vacatures en kandidaten

Of je nu op zoek bent naar je eerste stap als accounting specialist, of juist toe bent aan een nieuwe uitdaging in je carrière: wij bespreken graag jouw mogelijkheden met je.

Ben je juist op zoek naar die ene perfecte accounting specialist voor jouw openstaande vacature en weet je niet waar je die moet vinden? Wij kunnen je helpen.

Bij The Talent Label helpen we elke dag financieel experts en professionals die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging hun plek te vinden. Voor werk- en opdrachtgevers vinden we – zelfs in de huidige krappe markt – altijd een passende kandidaat. Gegarandeerd, door onze persoonlijke en gedreven aanpak.

Wat doet een accounting specialist?

Een accounting specialist beheert alle vormen van financiën en financiële accounts in een organisatie. Ze houden de boekhouding bij en zorgen ervoor dat offertes en facturen kloppen en betaald worden binnen de juiste termijn. Daarnaast kunnen ze er verantwoordelijk voor zijn dat de firma niet te veel betaald wanneer diensten of goederen worden gekocht of -gehuurd.

Daarmee speelt een accounting specialist dus een onmisbare rol in de financiële gezondheid van een bedrijf. Dat maakt het een uitdagende rol, waar je veel voldoening voor terugkrijgt.

Natuurlijk is dat niet alles wat je ervoor terugkrijgt. Hieronder zul je zien dat accounting specialist ook in financieel opzicht een interessante baan biedt.

Wat verdient een accounting specialist?

Salaris accounting specialist

De salarissen van een gemiddelde accounting specialist in Nederland variëren tussen de €3.000 en €5.000 per maand, met een gemiddelde van rond de €4.000. Daarbij spelen natuurlijk verschillende factoren een rol, zoals het opleidingsniveau en de werkervaring.

Zoals geldt bij veel functies in de financiële sector, is daarnaast de branche waarin je werkt belangrijk. Werk je in een branche met een CAO, dan zul je andere salaris vooruitzichten hebben dan bij een multinational. Ook in het laatste geval kunnen salarissen echter erg uiteenlopen tussen verschillende organisaties.

Secundaire arbeidsvoorwaarden accounting specialist

Naast een salaris bieden veel bedrijven ook arbeidsvoorwaarden aan, zoals een flexibel werkrooster, extra verlofdagen, een aanvullende pensioenregeling, een reiskostenvergoeding en een bedrijfswagen. Sommige bedrijven bieden ook een variabele beloning aan, afhankelijk van de prestaties van de accountant.

Accountants krijgen ook vaak een goede opleidingsmogelijkheid aangeboden. Dit kan bestaan uit cursussen, seminars en andere vormen van voortgezet onderwijs.

Dat is belangrijk, want door veranderende wet- en regelgeving en een veranderende economische omgeving, is het als accounting specialist van groot belang om je kennis up-to-date te houden. Het is dan ook in het belang van jouw werkgever dat je hier de ruimte toe krijgt.

Wat is een accounting specialist?

Een accounting specialist kun je zien als een meer gespecialiseerde accountant. Doorgaans is een accounting specialist iemand met meer ervaring, een diepgaandere expertise en meer specialisme in een bepaald aspect van accountancy dan een reguliere accountant.

Het onderscheid wordt wel gemaakt door te stellen dat een accounting specialist meer betrokken is bij de belangrijkste financiële gebieden van een bedrijf, waar een reguliere accountant simpelweg verantwoordelijk kan zijn voor de boekhouding.

Als accounting specialist moet je er dus niet bang voor zijn om veel financiële verantwoordelijkheid te dragen en er energie van krijgen om een grote invloed te hebben op de financiële gezondheid van de organisatie waar je voor werkt.

Betekenis

Hoewel dus vaak wordt gedacht dat accounting specialist hetzelfde betekent als accountant, is dat niet helemaal correct. Een accounting specialist brengt doorgaans meer ervaring en expertise met zich mee. De betekenis van een accounting specialist voor een bedrijf kan daardoor ook vele malen groter zijn dan die van een reguliere accountant.

Hoe word je accounting specialist?

Zoals bij veel financiële beroepen, zijn er meerdere wegen die naar Rome leiden. Wel hebben veel accounting specialisten een vergelijkbare achtergrond. Populaire opleidingen zijn bijvoorbeeld:

Om jezelf accountant te mogen noemen, is het vervolgens nog noodzakelijk om je AA of RA titel te halen.

Populaire accounting specialist opleidingen

 1. Bachelor in Accounting
 2. Master in Accountancy
 3. Master in Finance and Accounting
 4. Bachelor in Finance and Accounting
 5. Bachelor in Business Administration (met een specialisatie in Accounting)
 6. Master of Science in Accounting
 7. Master in Management Accounting
 8. Master in Internal Auditing
 9. Master in Taxation
 10. Master in Forensic Accounting

Waarom accounting specialist worden?

Accounting specialist doe je omdat je graag met cijfers en financiën werkt. Zoals je hierboven al kon lezen, kun je als accounting specialist een grote impact maken op de financiële gezondheid van de organisatie waar je voor werkt en kun je veel verantwoordelijkheid dragen.

Bovendien zijn de arbeidsvoorwaarden – van salaris tot bijscholing – doorgaans goed. Ook de vooruitzichten op werk zijn uitstekend te noemen: goede financiële professionals zijn erg in trek en zullen ook niet snel worden vervangen door robots.

Tot slot kiezen veel mensen voor een carrière als accounting specialist omdat het ze de mogelijkheid geeft om voor mooie bedrijven te werken. Populaire werkgevers zijn bijvoorbeeld:

Grote accounting specialist werkgevers

 1. Deloitte
 2. KPMG
 3. EY
 4. PwC
 5. Accon AVM
 6. Mazars
 7. Aon
 8. Crowe
 9. Grant Thornton
 10. Baker Tilly Berk