Skip to main content

Assistent accountant

Als assistent accountant heb je een belangrijke en verantwoordelijke baan binnen de financiële administratie van jouw organisatie. Daarom is het ontzettend belangrijk dat jij – als gedreven financieel professional – je fijn voelt bij de organisatie waar je werkt. Dat je echt op je plek zit en vol overgave je werk kunt doen.

Als werkgever wil je natuurlijk zeker weten dat je een assistent accountant binnenhaalt die past bij jouw organisatie en dat er een goede match is. Of je nu de werkgever bent op zoek naar nieuw talent, of dat talent op zoek naar een uitdaging: wij gaan je helpen die match tot stand te brengen.

Assistent account vacatures en kandidaten

Ben jij een assistent accountant op zoek naar de volgende stap in jouw carrière, of ben jij als werkgever juist op zoek naar de perfecte match en heb jij die volgende uitdaging in petto voor één van onze kandidaten? Dan komen we graag met je in contact! Klik hieronder op de knop die bij jou past en we laten je graag snel zien hoe wij jou verder kunnen helpen.

Bij The Talent Label helpen we elke dag financieel experts en professionals die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging hun plek te vinden. Voor werk- en opdrachtgevers vinden we – zelfs in de huidige krappe markt – altijd een passende kandidaat. Gegarandeerd, door onze persoonlijke en gedreven aanpak.

Wat doet een assistent accountant?

De assistent accountant ondersteunt de werkzaamheden van de accountant of accounting specialist. Je helpt bij het opstellen en controleren van de (financiële) administratie en de boekhouding van jouw organisatie. Daarnaast stel de assistent accountant jaarrekening op en ondersteunt bij allerhande fiscale taken.

Vaak werk je in deze rol bij een accountancy kantoor, wat je de mogelijkheid geeft om voor veel verschillende cliënten te werken.

Wat verdient een assistent accountant?

Salaris en arbeidsvoorwaarden assistent accountant

Het salaris van een assistent accountant is prima tot goed te noemen.

Volgens een recent onderzoek verdient een assistent accountant in Nederland gemiddeld €2.600 tot €3.800 bruto per maand. Dit bedrag is natuurlijk afhankelijk van de ervaring en vaardigheden van de assistent accountant. Daarnaast hebben de meeste assistent-accountants ook recht op 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering en een reiskostenvergoeding.

Sommige assistent-accountants hebben ook recht op een pensioenregeling die wordt geregeld door het bedrijf waar ze werken. Daarnaast hebben de meeste assistent-accountants ook recht op verlofdagen, waaronder ziekte- en ouderschapsverlof.

Houd er hierbij rekening mee dat je uiteindelijke salaris en de secundaire arbeidsvoorwaarden ook afhankelijk zijn van de sector waarin je werkt. Assistent accountants zijn in alle branches nodig: veel is afhankelijk van de CAO waarbinnen je komt te werken, of de (omvang van de) organisatie waar je terecht komt. De kans is groot dat je met het CAO Accountants- en Administratiekantoren te maken krijgt.

Omdat je met veranderende wet- en regelgeving te maken hebt, is verdere scholing om je kennis als assistent accountant op peil te houden bij de meeste werkgevers ook goed geregeld. Het is immers in het belang van de organisatie waarvoor je werkt dat jouw kennis en skills actueel blijven.

Wat is een assistent accountant?

Een assistent account is een ondersteunende kracht, die vaak werkt voor een accountancy of administratiekantoor. Daar is de assistent accountant betrokken bij alle taken die voor verschillende cliënten worden uitgevoerd.

Dat maakt dat de assistent accountant een belangrijke schakel is in het werk voor de verschillende cliënten en bovendien een rijke en brede ervaring aan financiële werkzaamheden opdoet.

Betekenis

De assistent account is letterlijk een assistent voor de accountant en verricht dus ondersteunende werkzaamheden bij diens taken. Hij of zij verwerkt en controleert de financiële administratie, verricht boekhoudkundige en soms ook fiscale werkzaamheden.

Hoe word je assistent accountant?

Veel assistent accountants hebben een achtergrond bij een economische of bedrijfskundige opleiding. Te denken valt aan opleidingen als:

Een basis voor assistent account kun je echter ook leggen met de opleiding assistent accountant (MBO4). Voor de achtergrond opleidingen hierboven kan de rol als assistent een prima opstap zijn tot accountant of accounting specialist.

Populaire assistent accountant opleidingen

 1. Bachelor Accountancy
 2. Bachelor Bedrijfseconomie
 3. Bachelor Financieel Management
 4. Bachelor Accountancy en Belastingen
 5. Bachelor Bedrijfseconomie en Financieel Management
 6. Master Accountancy
 7. Master Bedrijfseconomie
 8. Master Financieel Management
 9. Master Accountancy en Belastingen
 10. Master Bedrijfseconomie en Financieel Management

Waarom assistent accountant worden?

Assistent accountant worden doe je omdat je graag met cijfers en financiële balansen werkt. Daarnaast lijkt het je leuk en uitdagend om dit voor verschillende cliënten te doen bij een accountancy maatschappij.

Ook kan een reden zijn dat je voor grote en prestigieuze bedrijven wilt werken, zoals:

Grote assistent accountant werkgevers

 1. Deloitte
 2. KPMG
 3. EY
 4. PwC
 5. Baker Tilly
 6. Grant Thornton
 7. Mazars
 8. PwC BDO
 9. Crowe
 10. Accon AVM

Populaire regio’s voor assistent accountants

Overal waar bedrijven zijn gevestigd, zijn assistent accountant nodig. Je kunt dus door het hele land heen aan de slag. Toch zijn er verschillende regio’s waar de vraag naar goede assistent accountants bovengemiddeld hoog is.

Niet verwonderlijk liggen veel van die regio’s in de Randstad:

Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Breda, Delft, Den Haag, Dordrecht, Eindhoven, Almere, Amersfoort, Groningen, Haarlem, Leiden, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg, Utrecht, Zaanstad, Zoetermeer