Skip to main content

Bedrijfsadministrateur

Hoe ziet het leven van een bedrijfsadministrateur eruit en past het bij jou? Welk salaris kun je als bedrijfsadministrateur verdienen en hoe zit het met de secundaire arbeidsvoorwaarden? Of hoe vind je als werkgever nu juist die ene administrateur die precies binnen jouw bedrijf past? Blijf lezen en je ontdekt het allemaal.

Bedrijfsadministrateur vacatures en kandidaten

Wil je snel weten welke nieuwe uitdagingen er op jou liggen te wachten? Of ben je een werkgever die snel op zoek is naar een goede bedrijfsadministrateur?

Neem dan direct contact met ons op. Bij The Talent Label helpen we elke dag financieel experts en professionals die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging hun plek te vinden. Voor werk- en opdrachtgevers vinden we – zelfs in de huidige krappe markt – altijd een passende kandidaat. Gegarandeerd, door onze persoonlijke en gedreven aanpak.

Wat doet een bedrijfsadministrateur?

Een bedrijfsadministrateur verzorgt de boekhouding en financiën van een bedrijf. Dat doet de bedrijfsadministrateur intern, dus als onderdeel van het bedrijf waar hij of zij voor werkt. Daarmee onderscheidt de bedrijfsadministrateur zich van een (assistent-)accountant, die doorgaans extern wordt ingehuurd.

Dat betekent dat een bedrijfsadministrateur zijn werk doet voor een bedrijf waarbij je persoonlijker betrokken bent. Je voert niet voor verschillende cliënten, maar voor één bedrijf de volgende werkzaamheden uit:

  • Je verzamelt, ordent en registreert financiële gegevens
  • Het verzorgen van de boekhouding en kas van het bedrijf
  • Verwerken van in- en verkoopfacturen
  • Beheren van rekeningen en balansen van het bedrijf

Wat verdient een bedrijfsadministrateur?

Salaris bedrijfsadministrateur

Een bedrijfsadministrateur in Nederland verdient gemiddeld een jaarsalaris tussen de €35.000 en €50.000 per jaar, afhankelijk van ervaring en opleiding. Naast het salaris kunnen bedrijfsadministrateuren rekenen op aanvullende voordelen zoals een pensioenregeling, vakantiegeld, overwerkvergoeding, vergoedingen voor reiskosten en een eindejaarsuitkering.

Uiteraard is wat je uiteindelijk kunt verdienen ook afhankelijk van het bedrijf waarvoor je komt te werken, de branche waarin dat bedrijf actief is en de regio waar ze zijn gevestigd.

Secundaire arbeidsvoorwaarden bedrijfsadministrateur

Bedrijfsadministrateuren kunnen ook rekenen op een goede werk-privébalans. Er is hierbij vaak sprake van flexibele werktijden en mogelijkheden om thuis te werken.

Daarnaast krijgen bedrijfsadministrateuren vaak de mogelijkheid om deel te nemen aan opleidingen of cursussen om hun kennis en vaardigheden te verbeteren en bij te houden. Het financiële landschap verandert immers voortdurend, dus het is belangrijk – ook voor je werkgever – om je kennis up to date te houden.

Wat is een bedrijfsadministrateur?

Een bedrijfsadministrateur is intern bij een bedrijf verantwoordelijk voor financiën en boekhouding. Daarmee is er een duidelijk onderscheidt ten opzichte van een assistent-accountant, die meestal extern – vanuit een accountantskantoor – wordt ingezet. Je zit als bedrijfsadministrateur dus dichter op de kern van het bedrijf waarvoor je werkt.

De bedrijfsadministrateur is daarmee een belangrijke spil in de organisatie. Vind jij het leuk om met jouw financiële kennis een tastbare bijdrage aan een bedrijf te leveren? Dan is bedrijfsadministrateur wellicht een geschikte functie voor jou.

Betekenis

De betekenis van bedrijfsadministrateur en (assistent-)accountant wordt nog wel eens door elkaar gehaald. Het belangrijkste verschil is dat de bedrijfsadministrateur intern bij een bedrijf werkt, terwijl de accountant of assistent accountant werkzaam is op een accountancy kantoor. Hij of zij werkt daar meestal voor meerdere bedrijven en ook voor kleinere opdrachtgevers, zoals zelfstandig ondernemers, die geen bedrijfsadministrateur in volledige dienst kunnen of willen aannemen.

Hoe word je bedrijfsadministrateur?

Ben je enthousiast geworden door alles wat je hierboven hebt gelezen? Dan vraag je je inmiddels wellicht af hoe je bedrijfsadministrateur kunt worden. De basis ligt natuurlijk in een financiële opleiding, meestal op MBO-niveau. Populaire achtergrond opleidingen van bedrijfsadministrateurs zijn bijvoorbeeld:

Populaire bedrijfsadministrateur opleidingen

  1. HBO Bedrijfskunde
  2. HBO Bedrijfsadministratie
  3. MBO Administratief Medewerker
  4. MBO Bedrijfsadministratie
  5. MBO Bedrijfsadministratief Medewerker
  6. MBO Financieel Administratief Medewerker
  7. MBO Financieel Administratief Management
  8. MBO Financieel Administratief Beheer
  9. MBO Financieel Administratief Expert
  10. MBO Financieel Administratief Specialist

Waarom bedrijfsadministrateur worden?

Zoals je hebt kunnen lezen is het gevoel van verbinding een belangrijke reden om bedrijfsadministrateur te worden. Je werkt voor één bedrijf, waar je echt onderdeel van bent. Dat is een duidelijk onderscheid van veel andere opties, waar je als externe partij wordt ingehuurd en – vanaf het kantoor waarvoor je werkt – meerdere klanten bedient.

Daarnaast zijn er enkele bijzonder populaire werkgevers die voor mensen reden zijn om bedrijfsadministrateur te worden:

Grote bedrijfsadministrateur werkgevers

  1. KPMG
  2. Rabobank
  3. ING
  4. Shell Nederland
  5. Philips
  6. Accenture
  7. ABN AMRO
  8. Unilever
  9. KPN
  10. Deloitte

Populaire regio’s voor bedrijfsadministrateurs

Overal waar je grote bedrijven vindt, kun je als bedrijfsadministrateur aan de slag. Natuurlijk zijn er wel regio’s waar je meer kans hebt op een goede baan en uit meer werkgevers kunt kiezen. Denk daarbij aan:

  • De Randstad (Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht)
  • Grote Brabantse steden (Eindhoven, Tilburg, Breda)
  • Snel groeiende steden en gebieden (Almere, Flevoland, Zaanstad, Leiden)