Kon ik maar zonder cv solliciteren

By 27 mei 2020 Geen categorie

Je wilt niet weten hoe vaak ik dit hoor van kandidaten. Mensen met een ontzettende passie voor hun vak, maar moeite hebben om een opdracht binnen te slepen. En 2020 maakt het er niet makkelijker op.

Als je wilt dat opdrachtgevers en recruiters jouw profiel er wel uit pikken en enthousiast worden, dan zal je ze dat ook moet geven. Wat ik bedoel is, zet jezelf zo neer dat men er niet meer omheen kan om je uit te nodigen voor een gesprek.

Een van de dingen die ik altijd aangeef is kies voor een duidelijke expertise en maak jouw cv persoonlijk. Ik heb het niet over de opmaak en een cv op 1 A4tje proppen wat velen doen waarvan ik de reden nog steeds niet altijd begrijp ?Maar investeer in de inhoud. Schrijf een persoonlijk en concreet verhaal bovenaan jouw cv waarin je de lezer meeneemt in wie jij bent. Dit is het startpunt van de rode draad door jouw cv en aan de hand van concrete voorbeelden maak je dit persoonlijk!