Perfectie is een illusie

By 4 februari 2020 Geen categorie

Te junior, te senior, mist ervaring in de branche, we willen iemand buiten de branche, te hoog salaris voor leeftijd, te weinig praktijkervaring, overgekwalificeerd…

Wait what? Serieus?

Mijn moeder leerde mij dat overal waar te voor staat niet goed is, behalve tevreden. Laten we met die intentie, tevreden, eens kijken naar jouw recruitment vraagstuk. Want wat betekent te junior nu eigenlijk? Of te senior? Zijn wij ooit zelf niet te junior of te senior geweest? En wat was de reden dat jij toen wel die kans kreeg om die functie of opdracht in te vullen?

Ik zie dit zo ontzettend vaak langskomen bij mijn klanten en de struggle om kandidaten aan te nemen wordt steeds groter. Niemand kan te junior of te senior zijn, omdat wij mensen simpelweg altijd blijven leren en ontwikkelen. Wat je wilt weten is hoe iemand zich ontwikkeld. Met welke intentie zit iemand bij jou aan tafel? Welke werkethiek heeft hij of zij? Wat drijft hem of haar?

Oftewel intentie en karakter.

Drijfveren die van onschatbare waarde zijn en die al die overgekwalificeerde, te senior en te junior kandidaten de juiste kandidaat maken. Waarom?

Omdat je nooit te oud bent om te leren en nooit te jong bent om hiermee te beginnen.