Wie of wat is jouw referentiekader?

By 20 mei 2020 Geen categorie

Het opvragen van een referentie is absoluut waardevol als je wat meer achtergrondinformatie wilt krijgen over een kandidaat. Maar wat als die referent misschien gekleurd is in zijn of haar mening? Of dat deze nu niet meer volledig relevant is?

Ik heb het ervaren met een kandidaat die zo van slag was doordat hij met meerdere overlijdens te maken had in één jaar tijd. Dit had zeker invloed op zijn gemoedsstand en inzet op werk. Niet heel erg gek als je het mij vraagt?! Maar als een referent dat destijds niet weet kan die zomaar een ander beeld schetsen! Wat zegt één zo’n referentie jou dan als inhurende manager over een kandidaat en waarop baseer je je keuze?

Wat ik probeer te zeggen is, zorg dat je alle informatie haalt bij de juiste bronnen. Het liefst ook bij een aantal verschillende bronnen. En in plaats van alleen te vragen hoe een kandidaat te werk is gegaan, vraag ook naar het werkethos van de referent zelf. Zo krijg jij een completer plaatje van de situatie en kan je zelf een goede keuze maken.

Ten slotte zijn wij met zoveel mensen op deze aarde en is er niks zo veranderlijk als de mens. Het is de bedoeling dat wij onszelf ontwikkelen, anders staan wij stil.

Geef jij een kandidaat ook die kans?