Skip to main content

Crediteuren administratie

Op de crediteurenadministratie wordt het bedrijfskrediet van een organisatie of bedrijf bewaakt. Werknemers op deze afdeling dragen daarmee bij aan de financiële gezondheid van de werkgever. Een verantwoordelijke en belangrijke positie.

Crediteuren administratie vacatures en kandidaten

Geen wonder dat je voor een openstaande vacature op de crediteurenadministratie op zoekt bent naar betrouwbare. gedreven kandidaten. Kandidaten die bij voorkeur goed in jullie organisatie passen en echt voelen wat hun werk belangrijk maakt.

Omgekeerd wil je als werknemer – toe aan een nieuwe uitdaging in de crediteurenadministratie – graag weten dat een bedrijf echt bij jou past. Alleen dan kun je je er immers vol overgave voor inzetten.

Bij The Talent Label matchen we voortdurend financieel experts en professionals aan hun ideale volgende werkgever. Zo vinden we – zelfs in de huidige krappe markt – altijd een passende kandidaat. Gegarandeerd, door onze persoonlijke en gedreven aanpak.

Wat doet een crediteurenadministratie?

Een medewerker crediteurenadministratie (ook wel administratief- of financieel medewerker crediteuren of crediteuren medewerker) registreert en verwerkt binnenkomende facturen. Hij of zij is verantwoordelijk voor het beheer van alle wat met inkomende facturen te maken heeft.

Taken omvatten onder meer:

  • Inkoopfacturen invoeren
  • Kasafschriften en bankafschriften controleren en verwerken
  • Voorbereiden en registreren van andere binnenkomende facturen

De crediteuren administratie doet voor een bedrijf of organisatie dus alles wat te maken heeft met crediteuren: oftewel iedereen (partners, leveranciers) waaraan de instelling geld verschuldigd is. Hier worden dus de openstaande facturen en rekeningen beheerd.

Wat verdient een crediteuren administrateur?

Salaris crediteuren administrateur en overige arbeidsvoorwaarden

Een crediteuren administrateur in Nederland verdient gemiddeld een salaris van €24.000 tot €45.000 per jaar, afhankelijk van de ervaring en kennis. Vaak worden bijkomende arbeidsvoorwaarden geboden zoals een aantrekkelijk pensioen, kortingen op bedrijfsproducten, kortingen op verzekeringspremies, gratis parkeergelegenheid en soms zelfs een auto van de zaak.

De werktijden zijn meestal tussen 08:00 en 18:00 uur, afhankelijk van de eisen van de opdrachtgever. Sommige opdrachtgevers stellen ook flexibiliteit in werktijden van de medewerker voor. De werkomgeving is vaak informeel en de sfeer is meestal collegiaal.

Wat is een crediteurenadministratie?

De crediteurenadministratie is de administratie van openstaande en betaalde rekeningen, of de groep van administrateurs die deze beheert. Het is het onderdeel van de boekhouding van een bedrijf dat zich bezighoudt met het op tijd voldoen aan de betalingsverplichtingen.

Een goede crediteurenadministratie voorkomt niet alleen conflicten (bijvoorbeeld met leveranciers of de belastingdienst), maar zorgt bovendien voor een goede grip op de geldstromen in een organisatie en houdt het bedrijf daarmee financieel gezond.

Betekenis

De betekenis van de crediteurenadministratie laat zich duidelijker maken door het verschil in betekenis tussen een crediteur en een debiteur:

  • Een debiteur is een klant van het bedrijf die een factuur nog niet betaald heeft (het is iemand met een schuld bij het bedrijf)
  • Een crediteur is een partij waar het bedrijf zelf nog geld aan schuldig is (het is een uitstaande schuld, opgenomen aan de passiva-kant van een boekhouding)

Voor een gezonde bedrijfsvoering is het van groot belang om te zorgen dat rekeningen op tijd betaald worden, om problemen te voorkomen en banden met partners gezond te houden. Dat betekent dat een crediteurenadministratie een belangrijke en verantwoordelijke taak binnen een bedrijf vervult.

Hoe word je crediteuren administrateur?

Om crediteurenbeheerder of medewerker op een administratie te worden, wordt minimaal een financiële of administratieve opleiding op mbo-niveau gevraagd. Je kunt je kansen op een baan en carrière mogelijkheden natuurlijk aanzienlijk vergroten door verder te studeren of aanvullende cursussen te volgen.

Populaire achtergronden voor crediteur beheerders zijn onder meer:

Populaire crediteuren administrateur opleidingen

  1. Bachelor in Financieel Management
  2. Associate Degree in Financiën en Crediteurenbeheer
  3. Postdoctoraal in Financieel Management
  4. Opleiding Crediteurenadministrateur
  5. Cursus Crediteurenadministratie
  6. Cursus Crediteurenbeheer
  7. Cursus Crediteurscontrole
  8. Cursus Crediteurenadministratie en Beheer
  9. Postdoctoraal in Financiële Administratie
  10. Postdoctoraal in Crediteurenadministratie en Beheer

Waarom crediteuren administrateur worden?

Crediteuren administrateur wordt je allereerst omdat je het leuk vindt om met cijfers te werken en er voldoening uit haalt om de financiële gezondheid van een bedrijf of organisatie te bewaken. Daarnaast kiezen mensen deze carrière vanwege de ruime mogelijkheden die je hebt om bij verschillende werkgevers aan de slag te gaan: de markt is erg divers.

Populaire werkgevers voor crediteuren administrateurs zijn bijvoorbeeld:

Grote crediteuren administrateur werkgevers

  1. KPMG
  2. Accenture
  3. Philips
  4. Deloitte
  5. ABN AMRO
  6. Ingenico
  7. Rabobank
  8. KPN
  9. Schiphol
  10. KLM

Zie jij jezelf ook wel voor zo’n bedrijf werken? Dan kan dat ook een goede reden zijn om crediteuren administrateur te worden.

Regio’s

Als crediteuren administrateur kun je door het hele land aan de slag, maar in de regio’s in en rondom de Randstad (Zuid Holland, Utrecht, Noord-Holland en Flevoland) liggen doorgaans de meeste carrière kansen. Dat heeft er simpelweg mee te maken dat hier meer (grotere) bedrijven gevestigd zijn en er dus vaker toffe vacatures open staan.

Denk aan steden als: Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Breda, Delft, Den Haag, Dordrecht, Eindhoven, Almere, Amersfoort, Groningen, Haarlem, Leiden, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg, Utrecht, Zaanstad en Zoetermeer.