Skip to main content

Finance consultant

Ben jij benieuwd of een carrière als finance consultant bij jou past? Hieronder lees je alles wat je moet weten over hoe de functie als finance consultant eruit ziet, wat je ervoor moet kunnen en wat je aan voorwaarden mag verwachten. Maar ook ervaren finance consultants of bedrijven die een geschikte kandidaat zoeken, zijn hier aan het juiste adres.

Finance consultant vacatures en kandidaten

Wil jij weten waar jouw volgende uitdaging als finance consultant ligt en ben je benieuwd naar onze vacatures? Of heb je juist een finance consultant vacature en mogen wij jou in contact brengen met de beste kandidaten die echt in jouw bedrijf passen?

Neem dan direct contact met ons op. Bij The Talent Label helpen we elke dag financieel experts en professionals die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging hun plek te vinden. Voor werk- en opdrachtgevers vinden we – zelfs in de huidige krappe markt – altijd een passende kandidaat. Gegarandeerd, door onze persoonlijke en gedreven aanpak.

Wat doet een finance consultant?

Een finance consultant adviseert (consulteert) op uiteenlopende financiële gebieden. Zo kan een financieel consultant adviseren bij investeringen, accounting, debiteuren- of crediteuren beheer, automatisering en optimalisering, processen of specifieke financiële vraagstukken.

Vaak brengt een finance consultant vooral advies uit op het gebied van zijn of haar expertise, bijvoorbeeld corporate finance of actuarieel finance.

Voor het uitbrengen van die adviezen haalt een finance consultant waar nodig de benodigde informatie op bij verschillende afdelingen binnen een bedrijf.

Wat verdient een finance consultant?

Salaris finance consultant

Een finance consultant in Nederland verdient goed tot uitstekend: gemiddeld tussen de €3.500 en €7.000 per maand, afhankelijk van hun ervaring en kennis. Ze zijn verantwoordelijk voor het adviseren van klanten bij financiële beslissingen en het verstrekken van financiële informatie. Hoe groter de kennis en het specialisme van een finance consultant, hoe lucratiever de opdrachtgevers en daarmee het salaris dat zij in de wacht kunnen slepen.

Het loont dus zeker de moeite om je te blijven doorontwikkelen en verder te blijven studeren als finance consultant.

 

Overige arbeidsvoorwaarden voor finance consultants

De arbeidsvoorwaarden voor een finance consultant in Nederland omvatten meestal een werkweek van 40 uur. Omdat er veel aan projecten gewerkt wordt, maken finance consultants geregeld langere werkweken om het werk af te krijgen. Het salaris bestaat vaak uit een vaste maandelijkse vergoeding plus bonussen, afhankelijk van de prestaties van de consultant.

Daarnaast bieden veel finance consultants in Nederland ook een aantal andere voordelen, zoals een bedrijfswagen, een volledige of gedeeltelijke vergoeding voor kinderopvang, een korting voor bedrijfskleding, een bedrijfsfitness programma, een extra verlofdag per jaar en een vergoeding voor reiskosten.

Wat is een finance consultant?

Een finance consultant is een financieel expert die bedrijven adviseert op uiteenlopende financiële gebieden. Finance consultants zijn mensen die binnen een organisatie de benodigde input en gegevens moeten ophalen om tot een weloverwogen en goed onderbouwd advies te komen.

Dat maakt een finance consultant iemand met de volgende eigenschappen:

 • Specialistisch en leergierig (je bent op de hoogte van alle ins en outs, maar ook nieuwe ontwikkelingen) op het gebied van jouw specialisme
 • Communicatief vaardig en sociaal
 • Overtuigend
 • Lef en zelfvertrouwen

Betekenis

Finance consultant kun je vertalen als een financieel adviseur. Een consultant “consulteert” (adviseert) een bedrijf of organisatie bij het vormgeven van de bedrijfsstrategie en het doen van o.a. investeringen en risico analyses.

Hoe word je finance consultant?

Enthousiast geworden over deze carrière? Groot gelijk! Dan wil je vast weten hoe finance consultant worden in zijn werk gaat. Uiteraard heb je daarvoor in ieder geval een stevige basis nodig, met een gedegen financiële opleiding:

Populaire finance consultant opleidingen

 1. Finance & Control (F&C)
 2. Bedrijfseconomie
 3. Accountancy
 4. Financial Risk Management
 5. Risk & Compliance
 6. Financieel Management
 7. Bedrijfskunde
 8. International Business & Finance
 9. Management Accounting
 10. Finance & Accounting

Waarom finance consultant worden?

Finance consultant worden doe je omdat je een grote affiniteit hebt voor de financiële wereld en gemotiveerd bent om daar een glansrijke carrière in op te bouwen. Een carrière als finance consultant is namelijk hard werken, maar daar zijn de mogelijke opbrengsten dan natuurlijk ook naar.

Verder kan het een drijfveer zijn om voor een mooi bedrijf te werken. Zo komen finance consultants bijvoorbeeld terecht bij:

Grote finance consultant werkgevers

 1. Accenture
 2. KPMG
 3. Deloitte
 4. Ernst & Young
 5. PwC
 6. Capgemini
 7. ABN AMRO
 8. ING Group
 9. Rabobank
 10. Philips