Skip to main content

Finance professional

Als finance professional is het een opwindende tijd vol kansen en mogelijkheden. Profiteer jij daarvan om je volgende stap te zetten? Ontdek waar je kansen liggen en wat wij voor je kunnen betekenen.

Ben je juist op zoek naar die ene finance professional voor een openstaande vacature? Ook dan helpen we je natuurlijk graag verder. Wij matchen namelijk dagelijks weer de beste, meest gedreven finance professionals aan de volgende stap in hun carrière. Dat kan bij jou zijn!

Finance professional vacatures en kandidaten

Bij The Talent Label helpen we elke dag financieel experts en professionals die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging hun plek te vinden. Voor werk- en opdrachtgevers vinden we – zelfs in de huidige krappe markt – altijd een passende kandidaat. Gegarandeerd, door onze persoonlijke en gedreven aanpak.

Wat doet een finance professional?

Een finance professional houdt zich meer dan ooit bezig met de toekomst. Het verzamelen en analyseren van data, rapportages en adviezen opstellen: het wordt allemaal steeds belangrijker.

Waar de finance professional zich in het verleden dan ook vooral bezig hield met administreren en analyseren hoe het ging, houdt de finance professional van nu zich steeds meer bezig met de vraag “hoe kan het beter?”

Taken waar je als finance professional mee aan de slag kunt zijn dan ook zeer uiteenlopend, afhankelijk van de rol die je precies gaat vervullen. Denk aan:

 • Verzamelen en analyseren van data
 • Dashboards opzetten en inrichten voor real-time inzicht
 • Rapporten en adviezen opstellen voor de vormgeving van de bedrijfsstrategie
 • Optimaliseren en automatiseren van belangrijke processen

Wat verdient een finance professional?

Finance professional salaris en voorwaarden

Het gemiddelde salaris voor een finance professional in Nederland verschilt sterk per persoon, afhankelijk van de ervaring en de sector waarin zij werken. Een pas afgestudeerde bijvoorbeeld, zal in het algemeen een lager salaris krijgen dan iemand met meer ervaring.

Een gemiddelde finance professional met enkele jaren ervaring, verdient in Nederland gemiddeld €3.300 bruto per maand, exclusief eventuele bonussen en andere extraatjes.

Geen twee finance professionals zijn hetzelfde, dus arbeidsvoorwaarden kunnen sterk variëren. De meeste finance professionals krijgen een goede vergoeding voor overuren en er zijn ook vaak goede pensioenregelingen. Daarnaast hebben veel finance professionals recht op een flexibele werktijdenregeling, variërend van thuiswerken tot vrije dagen.

Wat is een finance professional?

Een finance professional is een professional met veel kennis op het gebied van finance en bedrijfsvoering. Hij of zij houdt zich doorgaans bezig met het analyseren van de financiële gang van zaken in een bedrijf en op basis van deze analyses adviezen en aanbevelingen uitbrengen, of processen optimaliseren en automatiseren.

Dat betekent dat de finance professional van tegenwoordig dient te beschikken over deze competenties:

 • Analytisch sterk
 • Goede kennis van ICT (en de mogelijkheid nieuwe dingen snel op te pikken)
 • Inlevingsvermogen en goede communicatieve vaardigheden
 • Flexibele instelling
 • Coachende en inspirerende vaardigheden

Betekenis

De betekenis van de finance professionals is de voorbije jaren wat verschoven. Dat heeft te maken met de snelle digitalisering van onze samenleving, die ervoor heeft gezorgd dat data een steeds grotere rol gaat spelen in bedrijfsvoering.

Hierdoor kunnen finance professionals tegenwoordig een veel actiever stempel drukken op de richting die een bedrijf op gaat, door vanuit de data met waardevolle inzichten en aanbevelingen te komen.

Hoe word je finance professional?

Finance professional worden kan met verschillende opleidingen waarin je een gedegen kennis opdoet van bedrijfskunde en finance. De volgende opleidingen zien we vaak terug als achtergrond bij finance professionals:

Populaire finance professional opleidingen

 1. Master in Finance (MFin)
 2. Master of Science in Finance (MSc Finance)
 3. Bachelor of Science in Finance (BSc Finance)
 4. Master of Business Administration in Finance (MBA Finance)
 5. Master of Science in Accounting and Finance (MSc Accounting and Finance)
 6. Master of Science in Financial Economics (MSc Financial Economics)
 7. Bachelor of Business Administration in Finance (BBA Finance)
 8. Master of Science in Banking and Finance (MSc Banking and Finance)
 9. Bachelor of Arts in Economics and Finance (BA Economics and Finance)
 10. Bachelor of Science in Business Administration in Finance (BSc Business Administration in Finance)

Waarom finance professional worden?

Mensen worden finance professional omdat ze zich voelen aangetrokken tot de financiële wereld en daar een actieve, analytische rol in willen spelen. Het is ook een perfecte functie van waaruit je verder kunt groeien in je finance carrière en kunt ontdekken welk onderdeel het beste bij je past. Op die manier kun je bijvoorbeeld doorgroeien tot populaire werkgevers als:

Grote finance professional werkgevers

 1. ING Groep
 2. ABN AMRO
 3. KPMG
 4. Deloitte
 5. Rabobank
 6. PwC
 7. Ernst & Young
 8. Accenture
 9. Philips
 10. Shell