Skip to main content

Finance recruiter

Altijd al willen weten wat een finance recruiter nu precies doet en of het een carrière is die bij jou zou passen? Hieronder lees je alles wat je moet weten om te bepalen of het iets voor jou zou zijn en wat je nodig hebt om finance recruiter te worden.

Maar ook als je een finance recruiter bent die toe is aan een nieuwe uitdaging ben je hier aan het juiste adres.

Finance recruiter vacatures en kandidaten

Ben je direct benieuwd naar onze beschikbare finance recruiter vacatures? Of ben je een werkgever die op zoek is naar een goede kandidaat om jullie openstaande vacature te vervullen?

Neem dan direct contact met ons op. Bij The Talent Label helpen we elke dag financieel experts en professionals die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging hun plek te vinden. Voor werk- en opdrachtgevers vinden we – zelfs in de huidige krappe markt – altijd een passende kandidaat. Gegarandeerd, door onze persoonlijke en gedreven aanpak.

Wat doet een finance recruiter?

Een finance recruiter doet werving en selectie werkzaamheden om namens een bedrijf vacatures in te vullen. Daarbij heeft hij of zij een specialisatie opgebouwd in de financiële sector. Finance recruiters hebben vaak zelf een verleden in de financiële dienstensector.

Taken van de finance recruiter bestaan dan ook onder meer uit:

 • Selectiegesprekken voeren
 • Sollicitaties beoordelen en ordenen
 • Geschikte kandidaten zoeken en benaderen via LinkedIn
 • Netwerken en het netwerk onderhouden

Wat verdient een finance recruiter?

Salaris finance recruiter

Een finance recruiter in Nederland verdient gemiddeld een bruto jaarsalaris van €30.000 tot €65.000. Afhankelijk van de ervaring en prestaties van de recruiter kan dit bedrag hoger of lager zijn. Er zijn ook vaak bonussen beschikbaar voor recruiters die hun doelen bereiken.

 

Aanvullende arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris, bieden veel organisaties recruiters ook een aantal extra arbeidsvoorwaarden, zoals flexibele werktijden, vergoedingen voor vervoer, thuiswerken, 24-uurs toegang tot online opleidingen, voordelen voor gezondheidszorg, vergoedingen voor het aanvragen van vergunningen en toegang tot verschillende kantoorfaciliteiten. Sommige organisaties bieden ook verlof voor vrijwilligerswerk, medische vergoedingen, onkostenvergoedingen en andere voordelen.

Wat is een finance recruiter?

Een finance recruiter is een werving- en selectie professional die zich heeft gespecialiseerd in de financiële sector. Hij of zij is doorgaans iemand met een uitgebreid netwerk in de financiële sector en met kennis van veel van de belangrijkste beroepen.

Deze professionals worden ook wel financial recruiters of recruitment manager (binnen een bedrijf) genoemd.

Om als finance recruiter goed je werk te kunnen doen zijn de volgende eigenschappen waardevol:

 • Communicatief zeer sterk
 • Sociaal en in staat om makkelijk een band met mensen op te bouwen
 • Een extraverte persoonlijkheid: niet bang om op mensen af te stappen
 • Kennis van de meest gevraagde finance beroepen

Finance recruiter is een uitdagende, maar dynamische baan. Je werkt veel met mensen en – uiteraard afhankelijk van het bedrijf waarvoor je werkt – krijg je met verschillende vacatures en daarmee typen mensen te maken.

Betekenis

De betekenis van recruiter laat zich het beste vertalen als werving en selectie expert. Welke betekenis zo iemand voor een bedrijf kan hebben moge duidelijk zijn in de oververhitte arbeidsmarkt van momenteel.

In het huidige landschap is de finance recruiter iemand die echt het verschil kan maken voor een bedrijf, door nieuw talent aan te trekken om de moeilijk in te vullen vacatures toch te bezetten.

Hoe word je finance recruiter?

Misschien ben je inmiddels benieuwd naar wat er nodig is om finance recruiter te worden. Allereerst heb je een passie nodig voor zowel de financiële sector, als ook voor de arbeidsmarkt in zijn geheel. Verder komen de hierboven genoemde eigenschappen natuurlijk goed van pas.

Wat betreft de opleiding zijn er heel wat wegen die naar het Rome van de finance recruiter leiden. Hieronder een aantal opleidingen die in ieder geval een uitstekende achtergrond en basis vormen:

Populaire finance recruiter opleidingen

 1. Bachelor in Human Resource Management
 2. Bachelor in Organisatiepsychologie
 3. Bachelor in Bedrijfskunde
 4. Bachelor in Arbeids- en Organisatiepsychologie
 5. Master in Human Resource Management
 6. Master in Arbeids- en Organisatiepsychologie
 7. Master in Bedrijfskunde
 8. Doctoraat in Human Resource Management
 9. Doctoraat in Arbeids- en Organisatiepsychologie
 10. Doctoraat in Bedrijfskunde
 11. Professionele opleiding tot recruiter (Certified Recruiter)

Waarom finance recruiter worden?

Finance recruiter worden doe je in de eerste plaats omdat je graag met mensen werkt en er een kick van krijgt om de juiste professional op de juiste positie in een bedrijf te plaatsen. Je wilt graag een dynamische werkdag, houdt van een uitdaging en vindt het leuk om de hele dag te communiceren.

Daarnaast kun je finance recruiter worden omdat je graag voor een van de volgende opdrachtgevers wilt werken:

Grote finance recruiter werkgevers

 1. YER Nederland B.V.
 2. Recruitee
 3. Experis
 4. Michael Page
 5. Huxley
 6. Randstad
 7. Joblift
 8. SThree
 9. Adecco
 10. The Talent Group

Regio’s

Finance recruiter kun je in principe in elke stad in Nederland worden. Natuurlijk liggen er wel meer kansen in de grote steden, zoals: Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Breda, Delft, Den Haag, Dordrecht, Eindhoven, Almere, Amersfoort, Groningen, Haarlem, Leiden, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg, Utrecht, Zaanstad, Zoetermeer.