Skip to main content

Finance traineeships

Finance traineeships zijn een uitstekende manier om na je financiële opleiding je eerste stappen op de arbeidsmarkt te zetten. Je verdient direct al een mooi salaris, maar krijgt ook de tijd en ruimte om jezelf verder te ontdekken en ontwikkelen als professional. Ideaal dus als je nog niet bent uitgeleerd.

Weten of een finance traineeship is wat je zoekt? Lees dan snel verder!

Finance traineeships vacatures en kandidaten

Wij helpen elke dag financieel experts en professionals hun perfecte werkplek te vinden. Of het nu hun volgende uitdaging is, of de eerste stap in hun carrière. Voor werk- en opdrachtgevers vinden we – zelfs in de huidige krappe markt – altijd een passende kandidaat. Gegarandeerd, door onze persoonlijke en gedreven aanpak.

Benieuwd of een finance traineeship iets voor jou is? Of ben je zelf op zoek naar een kandidaat voor het traineeship van jouw organisatie? Neem contact met ons op via de knoppen en ontdek wat The Talent Label voor jou kan betekenen.

Wat doet een finance trainee?

Een finance trainee bekleedt binnen een bedrijf een startersfunctie, waarbij hij of zij bovendien meestal aanvullende trainingen en cursussen volgt. Als trainee doe je volop werkervaring op en verdien je tegelijkertijd ook gewoon een mooi salaris.

Binnen een traineeship doet de kandidaat dus kennis en ervaring op om uit te groeien tot een specialist binnen het werkveld. Het is dus een stap verder dan een (meewerk-)stage: naast het al genoemde salaris heb je bovendien doorgaans meer status en verantwoordelijkheid als trainee. Meestal stroomt een trainee na afronding van het traineeship (gemiddeld 1 à 2 jaar) door tot een officiële functie binnen hetzelfde bedrijf.

Vaak krijg je als trainee bovendien een coach of begeleider binnen het bedrijf toegewezen, die jou met intensieve begeleiding klaarstoomt voor het specialisme. Je precieze taken hangen uiteraard af van het traineeship dat je volgt: voor de meeste finance functies bestaan wel traineeships.

Wat verdient een finance trainee?

Finance trainee salaris (en aanvullende arbeidsvoorwaarden)

Het grote voordeel van een finance traineeship is dus dat je doorleert en -ontwikkelt, maar wel met direct een startsalaris. Hoe hoog ligt dan dat salaris dat je als finance trainee kunt verwachten?

Een finance trainee in Nederland verdient gemiddeld rond de €2500,- bruto per maand, waarmee hij of zij een prima startsalaris ontvangt dat hoger ligt dan het landelijke gemiddelde.

Daarnaast kan de trainee recht hebben op een aantal aanvullende arbeidsvoorwaarden, afhankelijk van het bedrijf. Denk aan een prestatieafhankelijke bonus, een pensioen en een aantal verlofdagen. Veel finance trainees krijgen ook diverse voordelen, zoals kortingen op producten of diensten, gratis lunch en vergoedingen voor medische zorg. Ook bieden veel bedrijven financiële ondersteuning aan de trainee, zoals het verstrekken van een lening of het verstrekken van een studiebeurs.

Wat is een finance traineeship?

Een traineeship is voor veel finance professionals de eerste betaalde functie na het afronden van zijn of haar opleiding. Het is in feite een combinatie tussen leren en werken: de aanbieder investeert in jou met verdiepende trainingen en cursussen en je verdient een startsalaris om in je levensonderhoud te voorzien.

Daardoor is een traineeship de uitgelezen manier om ook na afronding van een studie toch te blijven leren. Vaak stroom je na afronding van je traineeship door in een aanvullende functie binnen het bedrijf. Voor het bedrijf dat in jou investeert is het traineeship namelijk een manier om de eigen medewerkers van de toekomst op te leiden.

Betekenis

De precieze betekenis van een finance traineeship verschilt per aanbieder. Sommige mensen zien het als een uitgebreidere vorm van een stage: de trainee krijgt beter betaald, heeft meer verantwoordelijkheid en ontvangt meer opleiding, maar is nog geen “volwassen” werknemer.

Hoe word je finance trainee?

Finance trainee word je door na afronding van je financiële opleiding te solliciteren op een traineeship dat aansluit bij jouw interesses. Steeds meer bedrijven bieden finance traineeships aan, in een poging om de talenten van de toekomst aan te trekken. Finance trainee worden is daarom vooral een kwestie van bepalen in welke functie jij je wilt doorontwikkelen.

Veel finance trainees hebben in ieder geval een achtergrond als:

Populaire finance trainee opleidingen

 1. Financieel Management
 2. Bedrijfseconomie
 3. Accountancy
 4. Financieel Advies
 5. Bedrijfskunde
 6. Financieel Risk Management
 7. Financieel Analist
 8. Financieel Consultant
 9. Bedrijfseconomisch Recht
 10. Fiscaal Recht

Waarom finance trainee worden?

FInance trainee word je omdat je na het afronden van je studie het gevoel hebt dat je nog niet uitgeleerd bent. Tegelijkertijd wil je – naast extra kennis – graag werkervaring opdoen en wordt het ook tijd om je eerste salaris te verdienen.

Bovendien leg je met een traineeship een mooie basis voor je aanvullende carrière, omdat je laat zien dat je graag wilt doorontwikkelen. Finance trainees ambiëren dan ook vaak een carrière bij aansprekende werkgevers zoals:

Grote finance trainee werkgevers

 1. ABN AMRO
 2. ING
 3. Rabobank
 4. KPMG
 5. Deloitte
 6. PwC
 7. EY
 8. Accenture
 9. Capgemini
 10. BDO

Regio’s met veel kansen voor finance trainees

De meeste vacatures en kansen voor finance traineeships zien we terug in de volgende regio’s:

Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Breda, Delft, Den Haag, Dordrecht, Eindhoven, Almere, Amersfoort, Groningen, Haarlem, Leiden, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg, Utrecht, Zaanstad, Zoetermeer.