Skip to main content

Financieel administratief medewerker

Is financieel administratief medewerker een carrièrepad dat je overweegt? Ontdek hieronder of deze functie jou inderdaad op het lijf geschreven is. Ook als je toe bent aan de volgende stap in je carrière of op zoek bent naar die ene kandidaat die perfect in jullie organisatie past, ben je hier aan het juiste adres.

Financieel administratief medewerker vacatures en kandidaten

Wil je gewoon snel weten welke financieel administratief medewerker vacatures wij voor je in de aanbieding hebben? Of ben je een werkgever die op zoek is naar een goede kandidaat?

Neem dan direct contact met ons op. Bij The Talent Label helpen we elke dag financieel experts en professionalsdie op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging hun plek te vinden. Voor werk- en opdrachtgevers vinden we – zelfs in de huidige krappe markt – altijd een passende kandidaat. Gegarandeerd, door onze persoonlijke en gedreven aanpak.

Wat doet een financieel administratief medewerker?

Een financieel administratief medewerker doet allerlei uiteenlopende werkzaamheden om de financiële administratie van een bedrijf op orde te brengen en houden. Hij of zij beheert de geldstromen en de kas en controleert declaraties.

In het takenpakket van een financieel administratief medewerker vind je bijvoorbeeld:

  • Boekhouding beheren
  • Declaraties verwerken
  • Facturen en afschriften verwerken en controleren
  • Bestellingen en omzet verwerken
  • Financiën inzichtelijk maken
  • Debiteuren- en crediteurenadministratie

Wat verdient een financieel administratief medewerker?

Salaris financieel administratief medewerker

Een financieel administratief medewerker in Nederland verdient gemiddeld tussen de €2.000 en €4.000 per maand, afhankelijk van de ervaring, opleiding en het bedrijf waar ze werken. Ook de branche waarin je aan de slag gaat kan veel invloed hebben. In alle branches zijn namelijk financieel administratief medewerkers nodig, maar in het bedrijfsleven heb je meer kans op een hoger salaris dan binnen de culturele sector.

Uiteraard zijn er ook doorgroeimogelijkheden. Zo bestaat er voor medewerkers met voldoende werkervaring de mogelijkheid om een stap te maken naar hoofd administratie van de financiële afdeling, waarmee ook je salaris weer een mooie boost krijgt.

Overige arbeidsvoorwaarden

De arbeidsvoorwaarden kunnen variëren, maar meestal zijn er een aantal vaste elementen, zoals een vaste vergoeding, een pensioenregeling, maaltijdcheques, vergoedingen voor dienstreizen en mogelijk een bonus. Sommige bedrijven bieden ook extra verlofdagen, een leaseauto of andere vergoedingen. Financieel administratief personeel heeft ook recht op arbeidsvoorwaardelijke bescherming, zoals een aantal wettelijk vastgestelde rechten, zoals het recht op vakantiedagen, het recht op een minimum aantal overwerkuren per maand en het recht op een eindejaarsuitkering.

Uiteraard zijn er ook doorgroeimogelijkheden. Zo bestaat er voor medewerkers met voldoende werkervaring de mogelijkheid om een stap te maken naar hoofd administratie van de financiële afdeling, waarmee ook je salaris weer een mooie boost krijgt.

Wat is een financieel administratief medewerker?

Een financieel administratief medewerker is iemand die de financiën van een bedrijf overziet en beheert. Hij of zij is betrokken bij de financiële administratie en ondersteunt bij het opstellen van maand-, kwartaal-, en jaarrekeningen.

De financieel administratief medewerker is dus iemand die:

  • Goed het overzicht kan bewaren
  • Verantwoordelijkheidsgevoel heeft en kan dragen
  • Handig is met cijfers

Betekenis

De betekenis van een goede financieel administratief medewerker mag niet onderschat worden. Deze medewerker ondersteunt namelijk op alle aspecten van de financiële huishouding en draagt daardoor bij aan gezonde basis voor alle andere financieel professionals die actief zijn.

Hoe word je financieel administratief medewerker?

Er zijn verschillende opleidingen waarmee je aan de slag kunt als financieel administratief medewerker. Het belangrijkste is dat je kennis hebt van bedrijfsprocessen, financiële stromen en wet- en regelgeving op het gebied van boekhouding. Dit zijn de opleidingen die we het vaakst voorbij zien komen als achtergrond:

Populaire financieel administratief opleidingen

  1. MBO Financieel Administratief Medewerker
  2. HBO Bedrijfseconomie
  3. MBO Bedrijfsadministratie
  4. MBO Administratieve Dienstverlening
  5. MBO Financieel Administratief Management
  6. MBO Administratieve Organisatie
  7. MBO Financieel Management
  8. MBO Bedrijfsbeheer
  9. MBO Boekhouden
  10. MBO Financieel Advies

Waarom financieel administratief medewerker worden?

Financieel administratief medewerker worden doe je omdat je graag met cijfers werkt en het leuk vindt om orde en overzicht te scheppen. Jij krijgt er energie van om de stille kracht en de rots in de branding van de financiële administratie te zijn. Ook het uitzicht op een carrière bij een populaire werkgever kan een drijfveer zijn voor deze carrière.

Financieel administratief medewerkers gaan bijvoorbeeld aan de slag bij bedrijven als:

Grote financieel administratief medewerker werkgevers

  1. ABN AMRO
  2. ING
  3. KPMG
  4. Rabobank
  5. Deloitte
  6. PwC
  7. EY
  8. Stedin
  9. Aegon
  10. Nationale Nederlanden

Regio’s met goede baankansen op de financiële administratie

Als administratief medewerker op een financiële afdeling kun je door het hele land heen aan de slag. Ieder bedrijf heeft immers financiën om te beheren. Toch zien we in de volgende regio’s het meeste vacatures en dus de grootste kansen op een mooie baan:

Zuid-Holland: Rotterdam, Den Haag, Zoetermeer, Leiden, Dordrecht
Utrecht: Utrecht (Stad), Amersfoort, Nieuwegein, Hilversum, Veenendaal
Noord-Holland: Amsterdam, Haarlem, Alkmaar, Zaandam, Purmerend
Flevoland: Almere, Lelystad, Dronten, Zeewolde, Emmeloord