Skip to main content

Diversiteit en solliciteren

By 1 March 2023March 3rd, 2023Geen categorie

Het risico van je blindstaren op cv’s en iemands achtergrond wordt fors onderschat. Alles moet tegenwoordig kloppen. De juiste ervaring, achtergrond, kennis, leeftijd en zelfs naam. Het is te bizar voor woorden dat vandaag de dag initiatieven moeten komen zoals anoniem solliciteren om op die manier iedereen dezelfde kansen te geven.

Zelf geloven wij juist in het inzetten van persoonlijk contact, omdat dat keer op keer het verschil maakt bij onze klanten én kandidaten.

Als een kandidaat de juiste achtergrond en kennis voor de functie heeft en de keuze gemaakt wordt op basis van klik met elkaar en het bedrijf, dan is het toch cruciaal dat je weet met wie je een gesprek aangaat?

Onderzoek wijst uit dat werken vandaag de dag in multidisciplinaire teams,  remote werken en werken met snel veranderende technologie veel van ons leervermogen vraagt en dus het investeren in soft skills steeds belangrijker wordt. Daarom is van groot belang om in een gesprek de sociale vaardigheden, persoonlijkheid en doorzettingsvermogen te toetsen. Hoe past iemand zich aan in een nieuwe omgeving? Hoe snel kan iemand zich nieuwe kennis eigen maken en zichzelf ontwikkelen? Dat zijn zaken waar je in je werving op moet sturen als je de juiste match wil maken, en daar wil je niemand op voorhand voor uitsluiten.