Skip to main content

Gebruik je Employer Brand om het juiste talent aan te trekken

By 1 March 2023March 7th, 2024Geen categorie

2023 staat voor de deur. Met de aanhoudende krapte op de arbeidsmarkt en het inzetten van een traditionele manier van werven duurt het steeds langer om je vacatures in te vullen. Het actief benaderen van kandidaten blijft een belangrijk onderdeel van je wervingsstrategie, maar de manier waaróp je dat doet kan het verschil maken.

Het effect van Employer Branding is een grote asset die veel te weinig echt goed ingezet wordt door bedrijven. Stel je eens voor als alles wat je belooft in jullie vacatureteksten ook echt waar blijkt te zijn in de praktijk?

Elke organisatie heeft een Employer Brand, oftewel een werkgeversmerk. Je moet het alleen wel formuleren, zodat je deze daarna optimaal voor jezelf kan inzetten. Met een sterk Employer Brand onderscheid je jezelf als werkgever op de arbeidsmarkt. Hiermee win je het juiste talent.

Als we kijken naar hoe een bedrijfscultuur, functie en de werksfeer neergezet wordt in vacatureteksten komt deze vaak totaal niet overeen met de realiteit. En dat is zonde, want een authentiek beeld van je organisatie overbrengen naar potentiële nieuwe collega’s is cruciaal om kandidaten wél aan te trekken.

Omschrijf het werkgeversmerk in een aantrekkelijke Employee Value Proposition (werkgeversbelofte), waarin je het imago en de reputatie van de organisatie samen laat smelten. Voeg hier ook de identiteit en ambities van de organisatie aan toe. Dat is de start van het neerzetten van een krachtig Employer Brand en een kapstok voor formuleren van de juiste vacaturetekst.

Een sterk Employer Brand valt op en activeert. Het is authentiek: passend bij de werkwaarden van de organisatie en de realiteit van alledag (identiteit en imago). Tegelijkertijd straalt het de ambitie uit en maakt het de doelen van de organisatie helder.

Een helder geformuleerd Employer Brand zorgt ervoor dat je ook de Employee Branding kan formuleren en dat alle medewerkers dit delen en kunnen uitstralen. Je medewerkers zijn het hart van de organisatie en de beste ambassadeurs van je werkgeversmerk. Zij moeten het werkgeversmerk ‘ademen’.

Los van het feit dat employee branding mooie resultaten oplevert, is het daarnaast ook een ontzettend leuke en persoonlijke manier van werven waarmee je organisch in contact komt als bedrijf met latent zoekenden. Wie wil dat nu niet!

The Talent Label gebruikt deze manier van werven al langere tijd en boekt daar mooie resultaten mee. Nieuwsgierig hoe jij beter gebruik kan maken van je Employee Brand en of dit ook voor jouw organisatie kan werken? Neem contact met mij op: debora@thetalentlabel.com