Skip to main content

General ledger accountant

Altijd al willen weten wat een general ledger accountant doet en of het een geschikte carrère voor jou is? Hieronder lees je alles wat je moet weten om een goed beeld te krijgen van deze verantwoordelijke en uitdagende baan.

General ledger accountant vacatures en kandidaten

Ben jij al een ervaren specialist en zoek je een general ledger accountant vacature voor de volgende stap in je carrière? Of ben je juist op zoek naar die ene kandidaat die naadloos binnen jullie organisatie past? Wij maken de match tussen:

 • General ledger accountant vacatures die echt bij jouw wensen, ervaring en specialisme passen, zodat je vol vertrouwen en enthousiasme die volgende stap kunt zetten.
 • General ledger accountant kandidaten die aansluiten op het profiel dat je voor ogen hebt, maar die ook echt binnen jullie organisatie passen.

The Talent Label helpt namelijk elke dag financieel experts en professionals die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging hun plek te vinden. Voor werk- en opdrachtgevers vinden we – zelfs in de huidige krappe markt – altijd een passende kandidaat. Gegarandeerd, door onze persoonlijke en gedreven aanpak.

Wat doet een general ledger accountant?

Een general ledger accountant – grootboek accountant op zijn Nederlands – bewaakt, verzorgt en optimaliseert de financiële administratie van een bedrijf. Jij beheert belangrijke rapportages en verslagen zoals kwartaal- en jaarrapportages. Daarnaast behoud je het overzicht van de belangrijkste boekhoudkundige gegevens.

Belangrijke taken die een general ledger accountant uitvoert zijn bijvoorbeeld:

 • Financiële gegevens van een organisatie controleren
 • Deze gegevens kloppend en up-to-date houden
 • Zorgen dat de juiste cijfers op tijd worden opgeleverd
 • Algehele kwaliteit van de boekhouding bewaken

Kortom: als general ledger accountant doe je er alles aan om ervoor te zorgen dat de boekhouding op orde is. Daarmee vervul je een belangrijke rol binnen je organisatie. En ook al betekent goed je werk doen dat je weinig in de spotlight staat, een general ledger doet er goed aan om ook voor goede people skills te zorgen. Je bent namelijk ook afhankelijk van de collega’s op de financiële afdeling om jouw boekhouding op orde te houden!

Wat verdient een general ledger accountant?

Salaris en arbeidsvoorwaarden

Een general ledger accountant verdient een gemiddeld tot goed salaris. Als je als general ledger accountant in Nederland werkzaam bent, dan is het gemiddelde salaris dat je kunt verwachten tussen de €38.000 en €44.000 per jaar. Dit salaris is afhankelijk van je ervaring en vaardigheden.

Bovendien kun je als zelfstandig opererende accountant vaak aanzienlijk meer verdienen, maar je bent dan wel zelf verantwoordelijk voor verzekeringen en vakantiegeld.

Als je eenmaal aan de slag bent als general ledger accountant, dan kun je meestal rekenen op goede arbeidsvoorwaarden, zoals een 36-urige werkweek, 24 vakantiedagen per jaar en een middagpauze van een uur. Daarnaast is het ook mogelijk om extra verlof te krijgen, waaronder kerstvakantie, verlof voor persoonlijke zaken en ziekteverlof. Sommige bedrijven bieden ook een pensioenregeling aan, waarmee je in de toekomst kunt profiteren.

Wat is een general ledger accountant?

Een general ledger accountant is de verantwoordelijke voor de boekhouding binnen een bedrijf of organisatie. Deze persoon is degene die het grootboek (general ledger) beheert en is dan ook eindverantwoordelijk voor het op orde zijn van de data daarin.

De general ledger account is daarnaast bezig met het optimaliseren van de boekhouding en het ophalen van de data en cijfers die nodig zijn om de verschillende rapportages sluitend te krijgen. Deze verantwoordelijkheden maken een general ledger accountant iemand die:

 • Accuraat, zorgvuldig en punctueel is
 • Verzorgd en netjes werkt
 • Mensen durft aan te sporen benodigde cijfers aan te leveren
 • In staat is het overzicht te bewaren over alle rapportages

Betekenis

De term general ledger (gl) accountant betekent letterlijk grootboek accountant. Deze persoon is dus de accountant die het grootboek beheert en verzorgt.

Het grootboek is de verzameling van alle grootboekrekeningen en -wijzigingen in een bepaalde periode: lijsten van gelijksoortige uitgaven en inkomsten. Belangrijke variabelen die daarin voorkomen zijn bijvoorbeeld:

 • Activa
 • Passiva
 • Eigen vermogen
 • Omzet
 • Kosten

Hoe word je general ledger accountant?

Ben je enthousiast geworden over dit carrièrepad en wil je weten hoe je general ledger accountant kunt worden? Het begint natuurlijk allemaal met een solide financiële opleiding. Deze opleidingen zien we vaak terug als achtergrond bij grootboek accountants:

Met aanvullende trainingen en cursussen verbeter je jouw positie op de arbeidsmarkt en geef je jezelf een grotere kans op een mooi salaris. Vaak zijn er ook binnen organisaties mogelijkheden om via verdiepende training verder door te groeien tot de rol van general ledger accountant.

Populaire general ledger accountant opleidingen

 1. Bachelor Bedrijfseconomie
 2. Bachelor Accountancy
 3. Master Bedrijfseconomie
 4. Master Accountancy
 5. Master Financial Management
 6. Master Financieel Management
 7. Master Financieel Recht
 8. Master Fiscaal Recht
 9. Master Accounting and Auditing
 10. Master Financial Reporting and Analysis

Waarom general ledger accountant worden?

General ledger accountant worden doe je in de eerste plaats omdat je energie haalt uit het organiseren en optimaliseren van een boekhouding. Je vindt het leuk om ervoor te zorgen dat de cijfers kloppen en dat alle rapportages en grootboekrekeningen op tijd en volgens de richtlijnen worden opgeleverd.

Daarnaast kiezen mensen voor een carrière als deze omdat het een stap is richting populaire werkgevers zoals:

Juist in de top van het bedrijfsleven is namelijk een grote behoefte aan goede gl accountants om orde te houden in de grote stroom aan data en financiële gegevens.

Grote general ledger accountant werkgevers

 1. KPMG
 2. Deloitte
 3. EY
 4. PwC
 5. ING
 6. Rabobank
 7. ABN AMRO
 8. Philips
 9. Shell
 10. Unilever

Kansrijke regio’s

Daarmee samenhangend zijn het vooral regio’s in de Randstad – met relatief veel grote bedrijven – waar we geregeld interessante general ledger accountant vacatures voorbij zien komen. Zo kun je sneller aan de slag in steden als:

Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven, Tilburg, Almere, Groningen, Breda, Nijmegen, Apeldoorn, Haarlem, Arnhem, Zaanstad, Amersfoort, Dordrecht, Leiden, Zoetermeer, Maastricht, Delft