Skip to main content

Internal auditor

Als internal auditor heb je een belangrijke maar soms lastige positie binnen je organisatie. Je onderzoekt namelijk of die eigen organisatie wel goed en betrouwbaar functioneert. Sta jij daar stevig genoeg voor in je schoenen? Lees hieronder meer en ontdek of deze functie bij jou past.

Internal auditor vacatures en kandidaten

Misschien weet jij allang dat deze carrière bij je past, omdat je inmiddels de nodige ervaring hebt opgedaan. Ben je op zoek naar een geschikte internal auditor vacature voor de volgende stap?

Wij helpen we elke dag financieel experts en professionals die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging hun plek te vinden.

Voor werk- en opdrachtgevers vinden we – zelfs in de huidige krappe markt – altijd een passende kandidaat. Gegarandeerd, door onze persoonlijke en gedreven aanpak. Dus ook als je op zoek bent naar die ene kandidaat die precies past in jullie uitstaande vacature voor een internal auditor, kunnen wij je verder helpen.

Hoe mogen wij jou helpen zoeken?

Wat doet een internal auditor?

Een internal auditor doet onderzoek binnen de eigen organisatie. De auditor controleert in dat onderzoek of de rapportages en processen binnen het bedrijf wel op de juiste manier verlopen. Ook de veiligheidssituatie en bijvoorbeeld het werkmilieu en arbeidsomstandigheden kunnen onderdeel zijn van een interne audit.

Dit doet een internal auditor zoal:

 • Het functioneren van interne processen controleren
 • De betrouwbaarheid van rapportages binnen de organisatie toetsen
 • Onderzoeken of de arbeidsomstandigheden aan de standaarden voldoen
 • Risico analyses opstellen
 • Boekhouding en financiële verslagen analyseren

Wat verdient een internal auditor?

Internal auditor salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden

Een internal auditor in Nederland verdient gemiddeld tussen de €30.000 en €50.000 per jaar. Dit is afhankelijk van de ervaring en de omvang van de audit. Internal auditors hebben meestal een vaste baan met een arbeidsovereenkomst. Ze hebben vaak een vergoeding voor reiskosten en krijgen meestal een aantal verlofdagen per jaar. Ook hebben ze vaak recht op een pensioenregeling en andere voorzieningen, zoals een bedrijfswagen, een bedrijfs gezondheidsverzekering en een bedrijfsvakantie. Internal auditors hebben vaak toegang tot verdere opleiding en kunnen worden aangemoedigd om hun kennis en vaardigheden te verbeteren.

Wat is een internal auditor?

Een internal auditor is iemand die in dienst van een organisatie zorgt voor professionele en objectieve analyses van zakelijke en bedrijfskundige activiteiten. Vaak is het iemand met een relatief hoge rang in de organisatie, om aan voldoende overwicht te komen voor het uitvoeren van die functie. Internal auditors zijn in dienst van grote organisaties en instellingen.

Betekenis

Een internal audit betekent een onderzoek van binnenuit. De betekenis van een internal audit is dus een onderzoek (audit) dat wordt uitgevoerd door iemand van binnen in de organisatie, die dus zelf in dienst is van het bedrijf.

De andere optie is een externe audit. In dat geval wordt het onderzoek uitgevoerd door iemand van buiten de organisatie, meestal ingehuurd vanuit een accountancybureau.

Internal auditors hebben een andere betekenis – of lading – dan externen. Het voordeel van een interne auditor is dat deze persoon de organisatie tot in de puntjes kent. Met een externe auditor ben je daarentegen meer verzekerd van een objectieve analyse.

Hoe word je internal auditor?

Internal auditor word je met een gedegen kennis van financiële en bedrijfskundige processen. Zo zien we mensen internal auditor worden met een achtergrond in een van deze opleidingen:

Daarnaast is vaak een flinke dosis werkervaring vereist. Ook helpt het om je c.v. te verrijken met aanvullende trainingen, cursussen en certificaten. Het zijn allemaal manieren om je status als een ervaren finance professional te vergroten en daarmee ook je kansen om internal auditor te worden te laten toenemen.

Populaire internal auditor opleidingen

 1. Bachelor Bedrijfskunde
 2. Bachelor Accountancy
 3. Master Bedrijfskunde
 4. Master Accountancy
 5. Master of Science (MSc) in Accounting
 6. Master of Science (MSc) in Finance
 7. Master of Science (MSc) in Auditing
 8. Master of Science (MSc) in Corporate Governance
 9. Master of Science (MSc) in Controlling
 10. Doctoraalopleiding Auditing, Controlling en Governance (ACG)

Waarom internal auditor worden?

Internal auditor worden kun je doen omdat je graag voor een grote organisatie komt te werken. Het zijn namelijk vooral grote bedrijven en overheidsinstanties die interne auditors in dienst nemen. Je kunt bijvoorbeeld komen te werken voor populaire werkgevers als:

Grote internal auditor werkgevers

 1. PwC
 2. KPMG
 3. EY
 4. Deloitte
 5. Grant Thornton
 6. Mazars
 7. BDO
 8. BKR
 9. Crowe
 10. Besseling Group

Kansrijke regio’s voor internal auditors

Omdat interne auditors vooral voor grote organisaties werken, heb je logischerwijs het meeste kans op deze functie in de Randstad. De meeste kans maak je in:

Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Breda, Delft, Den Haag, Dordrecht, Eindhoven, Almere, Amersfoort, Groningen, Haarlem, Leiden, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg, Utrecht, Zaanstad, Zoetermeer.