Skip to main content

Manager control

Als manager control bewaak je het overzicht van alle budgetten en de verschillende financiële rapportages. Heb jij wat er nodig is om op die manier de controle te houden over het financiële reilen en zeilen binnen een organisatie? Lees dan snel verder en ontdek meer over deze fascinerende functie.

Manager control vacatures en kandidaten

Ben je daarna enthousiast en wil je aan de slag, of ben je toe aan een volgende stap in je carrière? Neem contact met ons op en laat ons je helpen om jouw ideale manager control vacature te vinden.

Voor werk- en opdrachtgevers vinden we – zelfs in de huidige krappe markt – altijd een passende kandidaat. Gegarandeerd, door onze persoonlijke en gedreven aanpak. Dus ook als je op zoek bent naar die ene kandidaat die precies past in jullie uitstaande vacature voor een manager control, kunnen wij je verder helpen.

Hoe mogen wij jou helpen zoeken?

Wat doet een manager control?

Een manager control beheert en overziet de financiële controles binnen een bedrijf en rapporteert rechtstreeks aan de CFO. De control manager draagt dus de eindverantwoordelijkheid van de financiële rapportages en controles richting de CFO.

Als onderdeel van die verantwoordelijkheid doet een manager control bijvoorbeeld de volgende taken:

 • Interne audits overzien en controleren
 • Toezicht houden op maand-, kwartaal-, en jaarrapporten
 • Kasstromen controleren
 • Toezicht houden op budgetten

Wat verdient een manager control?

Manager control salaris en arbeidsvoorwaarden

Als manager control heb je een verantwoordelijke en veeleisende functie. Daarom verdient een manager control een bovengemiddeld tot goed salaris: gemiddeld tussen de €40.000 en €90.000 bruto per jaar.

De hoogte van het salaris is uiteraard afhankelijk van de ervaring en de werkgever. Afhankelijk van de individuele organisatie en functie kunnen er aanvullende arbeidsvoorwaarden zoals prestatiebonussen, vakantiegeld, pensioenregelingen, vergoedingen voor reiskosten, telefoonvergoedingen, verzekeringen en andere extra’s aanwezig zijn.

Ook kunnen er aanvullende voordelen zoals een onregelmatigheidstoeslag, overwerktoeslag, vergoeding voor onregelmatig werken, meer- en minderwerktoeslag, vakantietoeslag, verlofuren, flexibele werktijden en andere voordelen aanwezig zijn. De meeste organisaties bieden ook opleidingsmogelijkheden zodat managers hun kennis en vaardigheden kunnen verbeteren.

Wat is een manager control?

De manager control is de manager van de controle afdeling en de projectleider van financiële projecten binnen een organisatie. Het is de manager van de controllers en daarmee de eindverantwoordelijke voor de financiële controles en rapportages die door deze afdeling worden opgeleverd.

Een manager control is daarmee als het ware de rechterhand van de CFO, waar hij of zij rechtstreeks aan rapporteert. Om goed te kunnen functioneren, is het belangrijk dat er sprake is van een sterk wederzijds vertrouwen tussen deze twee functies.

Control managers zijn mensen die:

 • Een uitstekend analytisch vermogen hebben
 • In staat zijn om het overzicht te behouden en de grote lijn te bewaken
 • Ervaren en bedreven zijn in het werken met rapportagesoftware en BI (Business Intelligence)
 • Goede sociale vaardigheden hebben en niet alleen de cijfers, maar ook hun medewerkers goed kunnen managen

Betekenis

De manager control betekent in feite de persoon die de manager is van de control afdeling binnen een bedrijf. Op die afdeling werken de controllers aan het beheren en kloppend en gezond houden van de financiële huishouding binnen het bedrijf.

Hoe word je manager control?

Manager control word je niet zomaar. Het is een veeleisende en verantwoordelijke functie, die vraagt om een gedegen financiële of bestuurlijke opleiding. De volgende opleidingen zijn bijvoorbeeld een goede basis als je manager control wilt worden:

Daarnaast heb je doorgaans een flinke dosis werkervaring als controller nodig, liefst met aantoonbare ervaring in het managen van projecten en projectgroepen. Ook aanvullende trainingen en certificaten, bijvoorbeeld in leiderschap, kunnen je helpen om je doel te bereiken.

Populaire manager control opleidingen

 1. Bachelor Bedrijfskunde
 2. Bachelor Accountancy
 3. Bachelor Bedrijfseconomie
 4. Master Bedrijfskunde
 5. Master Accountancy
 6. Master Bedrijfseconomie
 7. Master Management Control
 8. Master Auditing & Assurance
 9. Master Bedrijfskundige Analyse
 10. MBA Control & Risk Management

Waarom manager control worden?

Waarom zou je manager control worden, als het zo’n lange weg is om er te komen? Allereerst is de beloning natuurlijk een reden om manager control te worden: het uitstekende salaris waar je op kunt rekenen.

Daarnaast is het voor veel mensen een mooie volgende stap in hun carrière, waarbij ze hun eigen ervaring kunnen inzetten om anderen leiding te geven. Ook kun je overwegen manager control te worden omdat het je de mogelijkheid geeft aan de slag te gaan voor populaire werkgevers als:

Grote manager control werkgevers

 1. ABN AMRO
 2. KPMG
 3. PwC
 4. Deloitte
 5. Accenture
 6. EY
 7. Philips
 8. Shell
 9. ING
 10. Unilever

Kansrijke regio’s voor control managers?

Regio’s met een bovengemiddeld aantal vacatures als manager control liggen vooral in de Randstad en directe omgeving, waar zich veel grote bedrijven bevinden. Je maakt het meeste kans in steden als:

Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven, Tilburg, Almere, Groningen, Breda, Nijmegen, Apeldoorn, Haarlem, Arnhem, Zaanstad, Amersfoort, Dordrecht, Leiden, Zoetermeer, Maastricht, Delft.