Skip to main content

Manager reporting

Als manager reporting ben je een beetje het financiële geweten van de organisatie waar jij voor werkt. Zit het optimaliseren, controleren en kloppend maken van rapportages jou in het bloed? Ontdek dan jouw mogelijkheden als manager reporting.

Manager reporting vacatures en kandidaten

Manager reporting vacatures vervullen vraagt om een goede, persoonlijke match tussen functie en kandidaat. Het is een veeleisende en verantwoordelijke functie. Om die goed te kunnen uitoefenen, moet er een goede klik zijn tussen kandidaat en bedrijf.

Bij The Talent Label begrijpen we dat als geen ander. Wij helpen we elke dag financieel experts en professionals die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging hun plek te vinden.

Dus ben jij toe aan de volgende stap in jouw carrière? Of ben je voor jullie openstaande functie op zoek naar een reporting manager waar je op kunt bouwen? Wij vinden – zelfs in de huidige krappe markt – altijd de juiste match. Gegarandeerd, door onze persoonlijke en gedreven aanpak.

Hoe mogen wij jou helpen zoeken?

Wat doet een manager reporting?

Een manager reporting voert de verantwoordelijkheid over rapportages die binnen een bedrijf worden opgesteld. Die rapportages gaan naar het management voor ondersteuning bij het opstellen van beleid, of naar belangrijke financiële (externe) stakeholders.

In feite doe je alles wat je van een financieel geweten mag verwachten: je draagt er zorg voor dat er duidelijk en eerlijk wordt gerapporteerd over alles wat nodig is.

Voorbeelden van taken die een reporting manager uitvoert zijn bijvoorbeeld:

 • Financiële managementrapportages opstellen en controleren
 • Externe rapportages opstellen (kwartaal-, halfjaar- en jaarverslagen)
 • Financiële rapporten van verschillende divisies analyseren en waar nodig optimaliseren
 • Projecten ondersteunen of aansturen ter verbetering van de (interne en externe) rapportage van het bedrijf

Een manager reporting kan verschillende werkzaamheden hebben, afhankelijk van het bedrijf waar hij werkt. Deze werkzaamheden kunnen verschillen van het analyseren van bedrijfsgegevens, het ontwikkelen van forecasting modellen, het verzamelen en rapporteren van informatie over bedrijfsactiviteiten, het maken van aanbevelingen en het monitoren van de prestaties van het bedrijf.

Wat verdient een manager reporting?

Manager reporting salaris en arbeidsvoorwaarden

Wat een manager reporting verdient kan sterk uiteenlopen, afhankelijk van bijvoorbeeld ervaring, verantwoordelijkheid of omvang de verantwoordelijkheid binnen de werkgever. Gemiddeld verdient een manager reporting tussen de €66.000,- en €79.000,- op jaarbasis, maar het maximale salaris kan aanzienlijk hoger uitvallen.

De arbeidsvoorwaarden voor een manager reporting kunnen ook afhankelijk zijn van de functie-eisen. De manager kan bijvoorbeeld verantwoordelijk zijn voor het verzamelen en analyseren van informatie, het ontwikkelen van rapporten en het onderhouden van contacten met klanten en andere externe partijen.

Manager reporting krijgen ook vaak een bonusstructuur, afhankelijk van het bedrijf waar ze werken. Dit kan variëren van een vaste bonusstructuur of een variabele bonusstructuur die afhankelijk is van de prestaties van de manager.

Wat is een manager reporting?

Een manager reporting is de manager die de kwaliteit van interne en externe rapportages bewaakt. Hij of zij is daarmee een belangrijke schakel in de financiële identiteit van het bedrijf (hoe presenteert het zich aan stakeholders?), maar ook van het financiële geweten (gebeurt alles volgens het boekje?)

De manager reporting is de persoon die rapportages van de verschillende afdelingen ophaalt en waar nodig optimaliseert. Daarom is het een persoon die:

 • Goed kan omgaan met deadlines
 • Het overzicht weet te bewaren en goed kan prioriteren
 • Mensen weet te motiveren en coachen waar nodig
 • Uitstekend op de hoogte is van wet- en regelgeving en interne eisen
 • Confrontatie niet uit de weg gaat wanneer deadline of kwaliteit daarom vragen

Betekenis

De meest eenvoudige betekenis van manager reporting is de manager die rapportages overziet binnen de organisatie. Hij of zij zorgt er in die rol dan ook voor dat de verschillende rapportages die afzonderlijke werknemers en afdelingen opleveren voldoen aan de eisen en wet- en regelgeving, maar ook duidelijk genoeg zijn om de doelgroep afdoende te informeren.

Hoe word je manager reporting?

Om manager reporting te worden is in ieder geval een gedegen financiële of bestuurskundige opleiding vereist. Daarbij kun je denken aan bijvoorbeeld:

Daarnaast wordt meestal minimaal vijf jaar relevante werkervaring gevraagd, bij voorkeur met management of leidinggevende ervaring. Ook aanvullende certificaten en cursussen vergroten je kans op deze functie, wanneer je daarmee je gedrevenheid laat zien en een motivatie om up to date te blijven bij financiële en wetgevende ontwikkelingen.

Populaire Manager reporting opleidingen

 1. Bachelor of Business Administration (BBA): Deze opleiding is gericht op het ontwikkelen van leiderschaps- en bedrijfsvaardigheden voor het beheren van bedrijfsprocessen, waaronder financiële verslaglegging.
 2. Master of Business Administration (MBA): Deze opleiding is gericht op het ontwikkelen van leiderschapsvaardigheden en strategische management vaardigheden die nodig zijn voor het beheren van financiële processen en verslaglegging.
 3. Master in Accountancy (MAcc): Deze opleiding is gericht op het ontwikkelen van financiële kennis en vaardigheden, waaronder financiële verslaglegging en -rapportage.
 4. Bachelor of Science in Accounting (BSA): Deze opleiding is gericht op het ontwikkelen van kennis en vaardigheden voor financiële verslaglegging en -rapportage.
 5. Master of Science in Accounting (MSA): Deze opleiding is gericht op het verwerven van een diepgaande kennis van financiële verslaglegging en -rapportage.

Waarom manager reporting worden?

Manager reporting worden doe je in de eerste plaats omdat je toe bent aan de volgende stap in je carrière en een nieuwe uitdaging zoekt. Je hebt het gevoel dat je klaar bent om jouw ervaring in te zetten om anderen aan te sturen en leiding te geven.

Populaire werkgevers waar vaak reporting managers worden gezocht, zijn bijvoorbeeld:

Grote Manager reporting werkgevers

 1. KPMG
 2. Deloitte
 3. Accenture
 4. PwC
 5. ABN Amro
 6. Philips
 7. Rabobank
 8. ING
 9. Shell
 10. Unilever