Skip to main content

Project controller

Benieuwd hoe het leven van een projectcontroller eruit ziet en of het een functie is die bij jou past? Hieronder lees je alles wat je moet weten, van salaris tot verantwoordelijkheden en competenties.

Ervaren project controllers helpen we graag om hun volgende uitdaging te vinden.

Project controller vacatures en kandidaten

Een project controller vacature die echt bij je past. Bij jou als professional, maar ook bij jou als mens: daarmee zorg je ervoor dat jij straks helemaal op je plek bent. En daar kunnen wij je bij helpen.

Wij matchen namelijk elke dag financieel experts en professionals die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging aan hun ideale volgende carrièrestap.

Voor werk- en opdrachtgevers vinden we – zelfs in de huidige krappe markt – altijd een passende kandidaat. Gegarandeerd, door onze persoonlijke en gedreven aanpak. Wij brengen je in contact met die project controller kandidaat die naadloos in jullie organisatie past.

Hoe mogen wij jou helpen zoeken?

Wat doet een project controller?

Als project controller zorg je ervoor dat een project binnen planning en budget blijft. Je overziet en bewaakt de projectadministratie en zorgt ervoor dat de gestelde kaders niet worden overschreden. Dat doe je door het bijhouden van de kosten en baten van het project.

Belangrijke taken van project controllers zijn dan ook:

 • Het originele budget voor het project toetsen tegen de daadwerkelijke uitgaven
 • De voortgang van het project bewaken
 • Risico’s inventariseren en hun potentiële impact op het project analyseren
 • Waar nodig bijsturen om de uitkomst van het project te borgen

Wat verdient een project controller?

Project controller salaris en aanvullende voorwaarden

Het gemiddelde salaris van een project controller in Nederland is €45.300 – €64.000 per jaar. Dat bedrag is uiteraard afhankelijk van verschillende factoren, zoals werkervaring, opleiding, branche, locatie en het bedrijf waarvoor men werkt.

Vaak krijgen project controllers ook aanvullende arbeidsvoorwaarden, zoals een bonus, reiskostenvergoeding, een pensioenregeling, verlofdagen, een laptop en telefoonvergoeding, een auto van de zaak, een winstdeling en een laptop. Verder kunnen project controllers ook recht hebben op vakbondslidmaatschap, een bedrijfskleding vergoeding en een vakbondscontributie.

Hoewel de arbeidsvoorwaarden verschillen van bedrijf tot bedrijf, bieden veel bedrijven hun project controllers ook een aantal extra voordelen. Deze kunnen bestaan uit een extra verlofdag, professionele ontwikkelingsmogelijkheden, een kinderopvangvergoeding, een gezondheidsverzekering en interne cursussen.

Wat is een project controller?

Een project controller is het financiële en planning geweten voor een lopend project. Als controller bewaak je voor het project waar je de verantwoordelijkheid voor hebt de verschillende aspecten die het succes daarvan bepalen. De project controller is er verantwoordelijk voor dat een project binnen budget en planning wordt afgerond.

Daarom is een goede project controller bij voorkeur iemand die:

 • Goed bestand is tegen tijdsdruk
 • Het overzicht kan bewaken in ingewikkelde planningen
 • Hoofd- van bijzaken kan scheiden
 • Teams weet te enthousiasmeren
 • Belangen tegen elkaar kan afwegen

Hoe word je project controller?

Ben je inmiddels benieuwd hoe je project controller kunt worden? Je hebt in ieder geval een stevige basis nodig met goede, erkende financiële opleiding. Populaire achtergrond opleidingen van ervaren project controllers zijn bijvoorbeeld:

Verder kun je jouw cv natuurlijk pimpen met de nodige aanvullende cursussen en verdiepende opleidingen. Het kan bijvoorbeeld de moeite waard zijn om te investeren in een training om je leidinggevende en projectmatige vaardigheden te verbeteren.

Populaire project controller opleidingen

 1. Hogeschool van Amsterdam – Bachelor in Bedrijfskunde: Project Controller
 2. Universiteit Utrecht – Bachelor in Bedrijfskunde: Project Control
 3. Erasmus Universiteit Rotterdam – Bachelor in Bedrijfskunde: Project Control
 4. Technische Universiteit Eindhoven – Bachelor in Bedrijfskunde: Project Control
 5. Vrije Universiteit Amsterdam – Bachelor in Bedrijfskunde: Project Control
 6. Saxion Hogeschool – Bachelor in Bedrijfskunde: Project Control
 7. Hogeschool Leiden – Bachelor in Bedrijfskunde: Project Control
 8. Hogeschool Rotterdam – Bachelor in Bedrijfskunde: Project Control
 9. Hogeschool van Arnhem en Nijmegen – Bachelor in Bedrijfskunde: Project Control
 10. HAN University of Applied Sciences – Bachelor in Bedrijfskunde: Project Control

Waarom project controller worden?

Project controller worden doe je omdat je het leuk vindt om projecten tot een goed einde te brengen. Jij krijgt er energie van wanneer jouw project op tijd en binnen budget wordt opgeleverd. Daarnaast laat je je niet gek maken door tegenslagen, maar grijp je juist de uitdaging om die tegenslag om te buigen naar succes.

Als project controller heb je bovendien de mogelijkheid om voor mooie bedrijven te werken. Zo kwamen project controllers terecht bij:

Grote project controller werkgevers

 1. KPMG
 2. Deloitte
 3. EY
 4. PwC
 5. ING
 6. Rabobank
 7. ABN AMRO
 8. Philips
 9. Shell
 10. Heineken

Kansrijke regio’s

De meeste mooie project controller vacatures zien we voorbijkomen in:

Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven, Tilburg, Almere, Groningen, Breda, Nijmegen, Apeldoorn, Haarlem, Arnhem, Zaanstad, Amersfoort, Dordrecht, Leiden, Zoetermeer, Maastricht, Delft.