Skip to main content

Reporting finance

De reporting finance specialist heeft niet alleen een belangrijke financiële functie, maar ook een publieke. Heb jij in je wat nodig is om de financiële situatie van je werkgever op de juiste manier aan de buitenwereld te presenteren?

Reporting finance vacatures en kandidaten

Dan koppelen we jou graag aan de reporting finance vacature die echt past bij jouw volgende carrièrestap. We matchen kandidaten niet alleen aan de juiste vacature, maar vooral ook aan het juiste bedrijf. Alleen dan kun je als financieel professional namelijk echt tot bloei komen.

Voor werk- en opdrachtgevers vinden we – zelfs in de huidige krappe markt – altijd een passende kandidaat. Gegarandeerd, door onze persoonlijke en gedreven aanpak. Dus ook als je op zoek bent naar die ene reporting finance kandidaat die precies past in jullie organisatie, kunnen wij je verder helpen.

Dus, waar mogen we jou naar helpen zoeken?

Wat doet een reporting finance?

Een reporting finance specialist voert de regie over het opstellen en bekendmaken van financiële rapportages van een bedrijf. In deze verslagen deelt een bedrijf haar financiële presentaties, meestal over de periode van het afgelopen jaar.

Dat doet het bedrijf om te laten zien hoe ze er financieel voorstaan. Dit heeft dus een grote invloed op het publieke beeld – bijvoorbeeld van aandeelhouders, potentiële investeerders en klanten – dat rond een bedrijf bestaat.

Deze reporting finance specialist houdt zich dus bezig met:

 • Verzamelen en verwerken van de belangrijke cijfers
 • De verschillende afdelingen managen bij het opleveren van de cijfers
 • Verslagen en rapportages opstellen om de cijfers te presenteren
 • Analyses toepassen en in beeld brengen wat de cijfers voor het bedrijf betekenen
 • Overleggen met het management over het beeld dat uit de rapportages ontstaat
 • Adviseren voor een strategie op basis van de rapportages
 • Handig met IT-tools voor analyses en rapportages

De meeste mensen in deze functie zullen veel van hun werktijd op kantoor doorbrengen met het analyseren van financiële gegevens, het opstellen van rapporten en het bieden van advies aan bedrijven. Daarnaast worden vaak ook taken zoals het opstellen en bijhouden van begrotingen, het opstellen van financieel beleid en het bijhouden van vermogens aanspraken gevraagd. Reporting finance professionals maken ook regelmatig gebruik van geavanceerde financiële software om hun taken uit te voeren.

Wat verdient een reporting finance specialist?

Reporting finance salaris en arbeidsvoorwaarden

Een gemiddelde reporting finance in Nederland verdient tussen de €3.000 en €4.500 bruto per maand, afhankelijk van de ervaring, opleiding en aanvullende kwalificaties. De arbeidsvoorwaarden omvatten vaak een volledige vergoeding voor verplaatsingskosten, lunchvergoeding, 24 vakantiedagen, een pensioenvoorziening en soms zelfs een bonusstructuur.

Wat is een reporting finance?

Een reporting finance specialist is een financieel professional die de verantwoordelijke is voor de financial reporting binnen en van een bedrijf. Financial reporting is het opstellen en bekendmaken van financiële rapportages door een bedrijf.

Daarmee is een reporting finance specialist dus grotendeels verantwoordelijk voor het publieke beeld rondom een bedrijf. De financiële situatie weerspiegelt immers de gezondheid van het bedrijf en kan vertrouwen van markten en consumenten maken of breken.

Betekenis

De betekenis van financial reporting kan moeilijk worden overschat: het is het financiële gezicht van het bedrijf dat de buitenwereld te zien krijgt. Voor de publieke opinie is het dus van groot belang dat deze verslaglegging op de juiste manier gebeurt.

Hoe word je reporting finance specialist?

Er zijn verschillende opleidingen die een goede basis vormen om reporting finance specialist te worden. De volgende opleidingen zijn een uitstekende keuze als je reporting finance specialist wilt worden:

Ook met andere financiële en bedrijfskundige opleidingen heb je een uitstekend fundament voor deze carrière. Met aanvullende trainingen en cursussen gespecialiseerd op financial reporting kun je jouw vaardigheden en kennis in dit vakgebied verder vergroten.

Populaire reporting finance opleidingen

 1. Bachelor Financieel Management
 2. Master Financieel Management
 3. Master Accountancy
 4. MBA Financieel Management
 5. Bachelor Bedrijfseconomie
 6. Master Bedrijfseconomie
 7. Bachelor Accounting
 8. Master Accounting
 9. MBA Bedrijfseconomie
 10. Bachelor Financiën en Accountancy

Waarom reporting finance specialist worden?

Reporting finance specialist word je omdat je het leuk vind om financiële cijfers duidelijk en volledig te presenteren. Je krijgt er energie van dat jij bijdraagt aan een belangrijk onderdeel van de financiële agenda en het publieke imago van het bedrijf waarvoor je werkt.

Bij grote bedrijven is financial reporting een belangrijk onderdeel van de bedrijfsvoering. Ben je goed in je werk, dan kun je dus terechtkomen bij een grote en populaire werkgever als:

Grote reporting finance werkgevers

 1. KPMG
 2. Accenture
 3. ING
 4. ABN AMRO
 5. Deloitte
 6. PwC
 7. Rabobank
 8. Capgemini
 9. Randstad
 10. EY