Skip to main content

Certified management accountant

Certified management accountant word je niet zomaar. Wat houdt dit beroep precies in en wat betekent het om CMA-gecertificeerd te zijn? Ben je zelf zo’n financieel expert en op zoek naar een volgende uitdaging, of juist op zoek naar die ene professionele kandidaat voor jouw organisatie?

Lees verder, het komt hieronder allemaal aan bod.

Certified management accountant vacatures en kandidaten

Op zoek naar een nieuwe uitdaging en wil je weten welke certified management accountant vacatures wij op dit moment voor jou in de aanbieding hebben? Of ben jij juist op zoek naar een goede kandidaat en zit je aan de andere kant van het sollicitatiegesprek?

Neem dan direct contact met ons op. Bij The Talent Label helpen we elke dag financieel experts en professionals die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging hun plek te vinden. Voor werk- en opdrachtgevers vinden we – zelfs in de huidige krappe markt – altijd een passende kandidaat. Gegarandeerd, door onze persoonlijke en gedreven aanpak.

Wat doet een certified management accountant?

Een certified management accountant – oftewel: een accountant met de speciale CMA-certificering – geeft een internationale benchmark voor management accountants en finance professionals. Certified management accountants doen hun werk dan ook vaak voor multinationals die contracten met verschillende landen onderhouden.

Binnen die rol houd je je bezig met zaken als:

 • Het verzamelen en verwerken van financiële gegevens
 • Op basis hiervan adviezen uitbrengen uitbrengen aan het management van een organisatie
 • Beslissingen nemen en doorvoeren op basis van de verzamelde inzichten
 • Sturing en leiding geven aan processen binnen de organisatie

Wat verdient een certified management accountant?

Salaris certified management accountant

Een gemiddelde Certified Management Accountant (CMA) in Nederland verdient gemiddeld €60.000 tot €80.000 per jaar. De salarissen variëren afhankelijk van de werkervaring, het werkgebied en de werkgever. Bovendien kunnen CMAs extra inkomsten genereren door het geven van trainingen of consultancy werk. Ook door zich verder te specialiseren door zelf trainingen of cursussen te volgen kunnen zij hun salaris verbeteren.

 

Overige arbeidsvoorwaarden

De arbeidsvoorwaarden voor een gemiddelde CMA verschillen per werkgever. In het algemeen bieden de meeste werkgevers een aantal extra voordelen zoals een pensioenregeling, ziektekostenverzekering, vakantiegeld, reiskostenvergoeding en een bonusstructuur.

Verder kunnen CMAs ook toegang krijgen tot professionele ontwikkeling, waaronder cursussen, conferenties en workshops. Op die manier kunnen zij zich steeds verder specialiseren en dus meer waarde toevoegen voor de organisatie waar zij voor werken.

Wat is een certified management accountant?

Een certified management accountant is iemand die na zijn of haar (bachelor-)opleiding de internationaal erkende CMA-certificering heeft behaald. Het is iemand met diepgaande financiële kennis en inzichten die heeft laten zien op hoog niveau te kunnen functioneren, analyseren en (het management) adviseren.

Betekenis CMA-certificering

CMA staat dus voor certified management accountant. Het is een internationaal erkende certificering waarmee ambitieuze financiële professionals hun kennis, kunde en ethiek kunnen laten zien.

Vanwege het prestigieuze karakter van de CMA-certificering wordt het zien als een uitstekende stap in een carrière om deze certificering te behalen, die vele deuren opent. Vooral ook bij internationaal georiënteerde bedrijven.

Hoe word je certified management accountant?

Je wordt certified management accountant door de speciale CMA-certificering te halen. Dat is een professionele certificering referentie op het gebied van management accounting en financieel management.

Er zijn in Nederland verschillende universiteiten waar je een opleiding tot accountant kunt completeren met een specialisatie Certified Management Accountant. Populaire opleidingen zijn bijvoorbeeld:

Populaire certified management accountant opleidingen

 1. Certified Management Accountant (CMA) opleiding van de Erasmus Universiteit Rotterdam
 2. Certified Management Accountant (CMA) opleiding van de Universiteit van Amsterdam
 3. Certified Management Accountant (CMA) opleiding van de Vrije Universiteit Amsterdam
 4. Certified Management Accountant (CMA) opleiding van de Universiteit Maastricht
 5. Certified Management Accountant (CMA) opleiding van de Radboud Universiteit Nijmegen
 6. Certified Management Accountant (CMA) opleiding van de Universiteit Utrecht
 7. Certified Management Accountant (CMA) opleiding van de TU Delft
 8. Certified Management Accountant (CMA) opleiding van de Open Universiteit Nederland
 9. Certified Management Accountant (CMA) opleiding van de NIBE-SVV
 10. Certified Management Accountant (CMA) opleiding van de Nyenrode Business Universiteit.

Waarom certified management accountant worden?

Door certified management accountant te worden, laat je zien over uitstekende vaardigheden te beschikken op het gebied van financiële planning, controle, advies en een ethische werkhouding.

Dat maakt het een uitstekende boost voor je carrière. Bovendien is het een internationaal erkende certificering, waardoor je gemakkelijker aan de slag kunt voor grote bedrijven met internationale betrekkingen.

Hierdoor kun je aan de slag bij populaire werkgevers zoals Deloitte, KPMG, EY, PwC, Mazars, Baker Tilly Berk, Grant Thornton, AO Partners, NautaDutilh, Crowe, BDO, ABN AMRO, ING Bank, Rabobank, ABN AMRO Private Banking en Rabobank International.