Skip to main content

Wat is jouw wervingsproces voor 2022?

By 1 March 2022September 13th, 2023Geen categorie

Als je de krantenkoppen mag geloven, dan zal de krapte op de arbeidsmarkt nog lange tijd voortduren. Tijd om je wervingsaanpak voor komend jaar eens goed onder de loep te nemen. Want hoe ga je kandidaten aantrekken voor je organisatie als de concurrentie alleen maar toeneemt en de krapte op de arbeidsmarkt blijft?

Schakel alle ruis uit en focus volledig op jullie eigen kracht. Want jullie onderscheidend vermogen als organisatie is wat kandidaten aantrekt. En dat deel je niet (alleen) door het plaatsen van vacatures, het gebruik van een werkenbij-site of die ene post waarin je een nieuwe collega verwelkomt. Dit gaat namelijk allemaal over jullie, maar 𝙬𝙝𝙖𝙩’𝙨 𝙞𝙣 𝙞𝙩 voor de latent zoekende kandidaat die nog niet zijn/haar keuze heeft gemaakt?

Niemand interesseert het dat een kandidaat bij jullie is komen werken, maar wat wél interessant is de kennis en informatie over de weg ernaartoe. Dit moet je delen met jouw potentiële kandidaten, want dáár zit waarde en informatie die jouw doelgroep wel interessant vindt en ze in beweging zet. Die baan volgt later wel, eerst gaan we verbinding maken.

Zorg dat je het hele wervingsproces in kaart brengt. Weet je hoe lang de wervingsperiode is voor jouw finance en data vacatures? Hoe zien jullie arbeidsvoorwaarden eruit? Heb je aantrekkelijke info paraat om met kandidaten te delen? En belangrijker nog; zijn alle agenda’s vrijgemaakt om als de bliksem geïnteresseerde kandidaten te spreken?

Al deze vragen zijn een onderdeel van je wervingsproces. Als je een antwoord hebt op deze vragen dan zal dat helpen om de juiste kandidaat te vinden.

Wil jij nu aan de slag met je wervingsproces voor 2022? Plan hier direct een afspraak in of mail office@thetalentlabel.com